ΚεντρικήΟμορφιά

Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

8/5/2024

Το φετινό καλοκαίρι, οι λαμπερές, ζουμερές αποχρώσεις του κόκκινου, του ροζ και του μωβ, που θυμίζουν πολύ τις αγαπημένες σας γεύσεις στα ζελέ και τις μαρμελάδες, θα έχουν την τιμητική τους. Το διάσημο K-beauty trend στο μακιγιάζ είναι πανεύκολο αλλά και αρκετά ευέλικτο, αφού μπορείτε να το δοκιμάσετε με πολλές αποχρώσεις.

Τι είναι τα «jelly lips»

Σύμφωνα με τον celebrity makeup artist, Allan Avendaño, τα «jelly lips» είναι ουσιαστικά τα βαμμένα χείλη που φαίνονται «ζουμερά» σαν ζελέ και σούπερ ενυδατωμένα. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται απλώς πολύ lip gloss για αυτό το μακιγιάζ χειλιών, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κορεάτικη τάση που κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό. Το trend απεικονίζει το πώς φαίνονται τα χείλη αφού έχετε φάει ένα γλειφιτζούρι ή μια γρανίτα» περιγράφει ο ίδιος, ενώ παράλληλα τα παρομοιάζει με τα ombré lips που αποτελούν επίσης μεγάλη τάση στον κόσμο της ομορφιάς. «Πρόκειται για ένα ανεπιτήδευτο και καθόλου υπερβολικό lip look, που μπορεί να κάνει τα χείλη σας να φαίνονται σαρκώδη και γεμάτα» προσθέτει ο Avendaño εξηγώντας ότι ο όγκος αυτός προέρχεται από τη γυαλάδα που είναι έντονη στα χείλη.

Πώς θα τα πετύχετε βήμα-βήμα

Όσον αφορά τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, «το κλειδί είναι να προσθέσετε μια απόχρωση στα χείλη σας που θα δείχνει ακόμα τον φυσικό σας τόνο από κάτω και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα ενυδατικό lip gloss» συμβουλεύει ο Avendaño. Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα χρώμα, εξαρτάται από την προτίμησή σας, αλλά η celebrity makeup artist Jillian Dempsey συνιστά να «χρησιμοποιείτε αποχρώσεις που είναι λίγο πιο φωτεινές, όπως ένα ροζ-κόκκινο ή ένα καθαρό ροζ, για να πετύχετε μια πιο νεανική εμφάνιση».

  • Ξεκινήστε από το κάτω χείλος βάφοντας το κέντρο του με ένα ματ lip stain σε απόχρωση της επιλογής σας.
  • Στη συνέχεια, κλείστε απαλά τα χείλη σας και πιέστε τα, για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα από το κέντρο του κάτω χείλους θα ακουμπήσει στο κέντρο του άνω χείλους και θα το βάψει στο ίδιο σημείο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για τα χείλη, για να μπλεντάρετε το χρώμα του lip stain πηγαίνοντάς το προς τις εξωτερικές άκρες των χειλιών σας, αλλά φροντίστε να μη βάψετε όλη την επιφάνεια των χειλιών, για να δημιουργηθεί ένα ντεγκραντέ εφέ.
  • Έπειτα, εφαρμόστε μια πλούσια στρώση από ένα διάφανο lip gloss σε όλο το κάτω χείλος και μετά πιέζοντας απαλά το άνω και το κάτω χείλος, το lip gloss θα μεταφερθεί και στο άνω χείλος. Τα «jelly lips» σας είναι έτοιμα και άκρως ζουμερά όπως το αγαπημένο σας ζελέ!

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα γονίδια που ευθύνονται για τη στεφανιαία νόσο

xristiana

Συμβουλές για έναν τέλειο καθαρισμό προσώπου

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 30/8

xristiana