News ΑΜΕΑΚεντρική

Προσβασιμότητα ατόμων με προβλήματα οράσεως στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

8/8/2022

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σχεδιάζει – μετά την πρόσβαση που εξασφάλισε για τα άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑμΕΑ ) – να δημιουργήσει σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ.Α. και το Σωματείο «Φάρος Τυφλών Ελλάδος» και τις απαραίτητες υποδομές για την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης τόσο στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του όσο και στους εσωτερικούς εκθεσιακούς του χώρους.

Συγκεκριμένα:
α) Θα κατασκευάσει διάδρομο όδευσης για άτομα με προβλήματα οράσεως και απτική πινακίδα με την ιστορία του στη γραφή Braille στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.
β) Θα τυπώσει ενημερωτικά φυλλάδια, λεζάντες στα ελεύθερα εκθέματα και επαναχρησιμοποιούμενες απτικές κατόψεις στη γραφή Braille στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.
γ) Θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του, με ειδικό πρόγραμμα το οποίο παρέχεται από τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος, για την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε άτομα με προβλήματα οράσεως και θα εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα απτικής ξενάγησης στο Μουσείο.

Η πρόταση – δράση υποβλήθηκε στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και έτυχε της έγκρισης και της χρηματοδότησής της.
Η πρόσβαση στους χώρους των Μουσείων, της εκπαίδευσης και της αναψυχής που αυτοί προφέρουν μέσω της ιστορίας, της παιδείας, της τέχνης κλ.π. αποτελεί κοινωνικό αγαθό και είναι δικαίωμα όλων των ατόμων με αναπηρίες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Πηγή: https://www.thebest.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον κόμβο πριν το Καλοχώρι

xristiana

Κρέμα προσώπου: Τι υφή να επιλέξω για καλύτερη ενυδάτωση

xristiana

Ψάθα Αττικής: Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά

xristiana