ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς μπορείτε να ξεμπερδέψετε τα ήδη κατεστραμμένα μαλλιά χωρίς να τα κάνετε χειρότερα;

9/5/2023

Κανείς δεν θέλει να έχει ταλαιπωρημένα μαλλιά, αλλά με τον καθημερινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα και την ευκολία χρήσης ζεστών εργαλείων, κάποια ζημιά μπορεί να είναι αναπόφευκτη.

Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη κατεστραμμένα και επιπλέον… μπερδεμένα, δείτε πώς δεν θα τα κάνετε χειρότερα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών βοηθά στην προστασία από τα εύθραυστα μαλλιά, τις σπασμένες άκρες, τις ξηρές άκρες και το σπάσιμο των τριχών.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες ζημιάς περιλαμβάνουν χημικές διεργασίες, όπως οι βαφές και τα χημικά, καθώς και η φθορά από τη θερμότητα από τη χρήση ζεστών εργαλείων καθημερινά, όπως το σεσουάρ ή το σίδερο.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το σκληρό νερό, οι ακτίνες UV, ακόμη και το υπερβολικό κρύο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά.

Εάν τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα και πρέπει να ξεμπερδευτούν, απαιτεί τη μέγιστη προσοχή και υπομονή για να ελαχιστοποιηθεί η επιδείνωση των ήδη κατεστραμμένων μαλλιών.

Όταν τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα, οποιοδήποτε styling όπως η εφαρμογή θερμότητας ή το βάψιμο των μαλλιών σας πρέπει να γίνεται με τη μέγιστη προσοχήΑκόμη και απλές συνήθειες περιποίησης όπως το βούρτσισμα πρέπει να γίνονται προσεκτικά.

Πώς θα… ξεμπλέξετε;

Όταν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά που είναι κατεστραμμένα, είναι ζωτικής σημασίας να μην κάνετε τίποτα που συμβάλλει στην ευάλωτη κατάστασή τους. Τα κατεστραμμένα μαλλιά μπορούν εύκολα να σπάσουν λόγω της απώλειας της δύναμης και της λάμψης τους.

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ μπερδεμένα, εφαρμόστε ένα ειδικό προϊόν ή χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ξεμπερδέματος για να προετοιμάσετε τα μαλλιά πριν επιχειρήσετε να τα χτενίσετε.

Ένα leave-in detangler είναι ένα μαλακτικό που περιέχει μια ποικιλία ελαίων για την ενυδάτωση των μαλλιών. Χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει την εξωτερική επιφάνεια των μαλλιών σας «γεμίζοντας» τα σπασίματα και τις άγριες άκρες, μειώνοντας την τριβή μεταξύ των τριχών και κάνοντας τα πιο εύκολα να χτενιστούν.

Αυτά τα προϊόντα όχι μόνο θα βοηθήσουν στην αφαίρεση των κόμπων αλλά θα αφήσουν τα μαλλιά πιο δυνατά και ενυδατωμένα. Επιλέξτε μια σύνθεση που είναι προσαρμοσμένη στη συγκεκριμένη υφή των μαλλιών σας, είτε είναι λεπτά, παχιά, ίσια, σγουρά ή κυματιστά.

Με το σωστό προϊόν, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι κόμποι ξεμπερδεύουν εύκολα. Ξεκινήστε περνώντας τα δάχτυλά σας πολύ απαλά μέσα από τους κόμπους, πριν χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα.

Βούρτσισμα ξεμπερδέματος σε ταλαιπωρημένα μαλλιά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία, όλοι, ακόμη και όσοι έχουν υγιή μαλλιά, πρέπει να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους μόνο για να τα φορμάρουν και όχι για να τα φέρετε… στα όρια τους. Επιπλέον, όταν βουρτσίζετε, δεν πρέπει ποτέ να τα τραβάτε.

Όταν προσπαθείτε να ξεμπερδέψετε ήδη κατεστραμμένα μαλλιά:

  • Χωρίστε τα μαλλιά σε τμήματα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε ένα τμήμα τη φορά.
  • Στη συνέχεια, ξεκινήστε βουρτσίζοντας από το κάτω μέρος χρησιμοποιώντας χτένα με φαρδιά δόντια που βοηθά στο να «ξεμπερδέψετε» χωρίς να προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά.
  • Ξεκινήστε από τις άκρες και ανεβείτε πολύ αργά.
  • ΠΟΤΕ μην ξεκινάτε από την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής, καθώς αυτό θα προκαλέσει περισσότερο μπέρδεμα και σπάσιμο, και πιθανόν η βούρτσα σας να κολλήσει… κάπου στη μέση.
  • Μόλις φύγουν οι κόμποι, φροντίστε να χρησιμοποιείτε τακτικά μια ενυδατική μάσκα για να θρέψετε και να ενισχύσετε τα μαλλιά σας.
  • Επίσης, κάθε 4-6 εβδομάδες, πηγαίνετε στο κομμωτήριο για να αφαιρέσετε την ψαλίδα από τις άκρες.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Aπολέπιση εδώ και τώρα: Το πιο μοσχοβολιστό scrub με κανέλα!

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

xristiana

Τι κάνεις αν κάποιος λιποθυμήσει μπροστά σου

xristiana