ΚεντρικήΟμορφιά

Έλαιο δεντρολίβανου: Οι 5 ξεχωριστές ιδιότητες για τα μαλλιά μας!

9/5/2023

Θέλουμε να βελτιώσουμε την υφή και κατά συνέπεια, την εμφάνιση των μαλλιών μας; Η χρήση ελαίου δεντρολίβανου κερδίζει όλο και περισσότερες λάτρεις, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που προάγουν την ανάπτυξη και την υγεία από τις ρίζες ως τις άκρες! Με 5 ξεχωριστές ιδιότητες, τώρα μπορεί να κάνει το θαύμα του και στα δικά μας μαλλιά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η χρήση του ελαίου δεντρολίβανου είναι εύκολη, αλλά και πρακτική. Εάν έχουμε λεπτά μαλλιά ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη και να κερδίσουμε ισορροπία ενάντια στη λιπαρότητα.

Εάν πάλι, το ζητούμενο είναι η αναγέννηση των μαλλιών μας, τότε η τακτική εφαρμογή κάθε βράδυ, για τουλάχιστον έξι μήνες, θα ενισχύσει στο έπακρο την ανάπτυξη.

Είναι αλήθεια, πως το λάδι δεντρολίβανου έχει πολλά οφέλη και μπορεί πραγματικά, να προάγει την ανάπτυξη, αποτρέποντας παράλληλα την τριχόπτωση. Αυξάνει τη ροή του αίματος στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών!

Μπορεί να αναμειχθεί με σαμπουάν και κοντίσιονερ ή να συνδυαστεί με άλλο λάδι, όπως λάδι καρύδας ή απλά, να απλωθεί στο τριχωτό της κεφαλής με κινήσεις μασάζ και να παραμείνει για τουλάχιστον 20 λεπτά, πριν το ξεπλύνουμε. Όποια μέθοδο και εάν ακολουθήσουμε, θα αποκομίσουμε μοναδικά οφέλη με θετικά αποτελέσματα, όπως τα παρακάτω…

1. Το έλαιο δεντρολίβανου κάνει τα μαλλιά μας πιο πυκνά

Πολλές από εμάς αντιμετωπίζουν θέματα αραίωσης είτε λόγω ασθένειας, ηλικίας ή άλλων παραμέτρων. Το έλαιο δεντρολίβανου στοχεύει στην ανάπτυξη των μαλλιών βοηθώντας τα να πυκνώσουν ή να μακρύνουν, γρηγορότερα.

Ειδικοί δερματολόγοι αποκαλύπτουν πως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να τονώσει την τρίχα, προάγοντας υγιή και πυκνά μαλλιά. Έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης και ανάπτυξης των κυττάρων, η οποία λειτουργεί ως ένα φυσικό μέσο για την αναγέννηση, αλλά και πρόληψη της τριχόπτωσης καθώς οξυγονώνει την περιοχή και επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να φθάσουν στα ωοθυλάκια.

2. Αποτελεί θεραπεία για την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι ένα φαινόμενο με το οποίο μπορεί όλες μας να έχουμε έρθει αντιμέτωπες, κάποια στιγμή! Το ζήτημα προκύπτει συχνά, από τη συσσώρευση λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και τη συνεργασία του με έναν φυσικό μύκητα, προκαλώντας ερυθρότητα, λευκές ή κίτρινες νιφάδες νεκρού δέρματος και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Άλλοι παράγοντες εμφάνισης της πιτυρίδας αφορούν ορμονικές διαταραχές, δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση ή έκζεμα, κληρονομικότητα ή τρόπο ζωής και περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα που στοχεύουν στην εξάλειψη της πιτυρίδας, το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί επίσης να προσφέρει τα ευεργετικά του οφέλη. Χάρη στις αντιμυκητιακές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και καταπολέμηση του φαινομένου.

Το λάδι δεντρολίβανου μπορεί να αναμειχθεί με ένα λάδι μεταφοράς ή και να προστεθεί στο σαμπουάν, για να καταπολεμήσει την πιτυρίδα. Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και το αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά, πριν ξεπλυθούμε. Για να απελευθερωθούμε από την αίσθηση κνησμού που προκαλεί η πιτυρίδα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ενώσεις 3-4 φορές την εβδομάδα.

3. Εξαιρετική φόρμουλα κατά της ψαλίδας

Ενώ πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε το έλαιο δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών αποτελεί επίσης, ισχυρό εργαλείο για την ενδυνάμωση της τρίχας ώστε να αποκτήσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και το σπάσιμο, κάνοντάς τα πιο δυνατά και αποτρέποντας την τριχόπτωση. Μπορεί επίσης, να βοηθήσει στην επούλωση βλαβών στους ιστούς, γεγονός που βελτιώνει την παραγωγή των κυττάρων και κατ’ επέκταση, επιβραδύνει και τη διαδικασία γκριζαρίσματος των μαλλιών!

Εάν θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το λάδι για την επούλωση των κατεστραμμένων μαλλιών και των σπασμένων άκρων, είναι καλύτερο να το εφαρμόσουμε στα μαλλιά μας, απευθείας.

Αρκούν μερικές σταγόνες και μερικές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό τής κεφαλής, για να προωθηθεί η ροή του αίματος, καθώς και ελαφρύ πέρασμα στις άκρες τους.

4. Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής

Χρησιμοποιώντας έλαιο δεντρολίβανου θα αποκομίσουμε και τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες! Ενώ το λάδι μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών, να απομακρύνει την πιτυρίδα και να δράσει κατά της ψαλίδας ενισχύει σημαντικά και το τριχωτό της κεφαλής.

Με τη χρήση του θα μειωθούν οι αρνητικές ενέργειες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και ενδέχεται να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής. Αποτέλεσμα; Πιο δυνατά και υγιή μαλλιά. Μάλιστα, καθώς τονώνει το τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στη σωστή αιμάτωση και μεταφορά των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται στους θύλακες της τρίχας.

Στην πραγματικότητα, το έλαιο δεντρολίβανου περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό συστατικό που βοηθά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών μας, το καρνοσικό οξύ. Σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους, το καρνοσικό οξύ είναι γνωστό για τις εξαιρετικές επανορθωτικές του ιδιότητες στο δέρμα και στους ιστούς.

Σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που βρίσκονται στο έλαιο δεντρολίβανου, όπως η βορνεόλη και η καμφορά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα υγιές φράγμα στο τριχωτό της κεφαλής και να βοηθήσουν ακόμα και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος.

Χάρη στις φυσικές του ενώσεις προσφέρει τελικά, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αναλγητικές ιδιότητες που απομακρύνουν δυσάρεστα φαινόμενα και την αίσθηση πόνου.

5. Είναι ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών

Τα μαλλιά καθεμιάς από εμάς είναι διαφορετικά και αυτό που λειτουργεί σε μια γυναίκα, μπορεί να μην έχει καμία επίδραση σε κάποια άλλη. Ωστόσο, το έλαιο δεντρολίβανου είναι γνωστό ότι είναι ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών και μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά, στην καλύτερη εκδοχή τους! Τα οφέλη του στοχεύουν στον θύλακα της τρίχας και όχι στο τρίχωμα, οπότε η χρήση του είναι ασφαλής και σε βαμμένα μαλλιά.

Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες μας, το έλαιο δεντρολίβανου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχουμε λιπαρά μαλλιά, αρκετά ταλαιπωρημένα, με σπασμένες άκρες ή ακόμα, εάν αντιμετωπίζουμε μορφές αραίωσης ή απώλειας μαλλιών.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την υγεία των μαλλιών μας και του τριχωτού της κεφαλής; Το λάδι δεντρολίβανου θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας! Αν και υπάρχει πάντα μια πιθανότητα δερματικής αντίδρασης όταν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε προϊόν, το συγκεκριμένο λάδι έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αρκεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ένα διαφορετικό vintage μανικιούρ

xristiana

Από μήνα σε μήνα η έναρξη λειτουργίας των ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

xristiana

Η τραγωδία της Σουπέργκα

xristiana