ΚεντρικήΟμορφιά

Είναι το δέρμα μας όξινο ή αλκαλικό;

9/5/2023

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως τα αλκάλια είναι σπουδαία για το σώμα, αλλά οι δερματολόγοι πιστεύουν πως δεν προσφέρουν αντίστοιχα οφέλη και στην επιδερμίδα μας.

Αντίθετα, υποστηρίζουν πως το δέρμα μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο. Τι συμβαίνει και πώς μπορούμε να φέρουμε την κατάσταση προς όφελός μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ο εξωτερικός μανδύας του δέρματος είναι όξινος. Διατηρώντας το λεπτό προστατευτικό φιλμ της επιδερμίδας που αποτελείται από λιπαρά οξέα σε ένα ελαφρά όξινο περιβάλλον, κρατάμε την υγρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα και τα μικρόβια μακριά! Μπορούμε να πούμε ότι ένα pH5.5 θεωρείται ιδανικό, ώστε να κρατάμε μακριά τους επίδοξους εχθρούς. Σε περίπτωση που το περιβάλλον είναι αλκαλικό, εξαιτίας της χρήσης ακατάλληλων προϊόντων, ο εξωτερικός μανδύας του δέρματος διαταράσσεται και κατά συνέπεια η επιδερμίδα μας γίνεται πολύ πιο ευάλωτη στις επιθέσεις.

Αλκαλικό δέρμα και πρόωρη γήρανση

Έρευνες αποδεικνύουν πως όσες από εμάς έχουν αλκαλικό δέρμα είναι πιο ευάλωτες στην εμφάνιση πρόωρων γραμμών έκφρασης και με την πάροδο του χρόνου, στη δημιουργία βαθύτερων ρυτίδων. Ας μην ξεχνάμε ακόμα, πως το δέρμα με την ηλικία γίνεται πιο αλκαλικό.

Τι κάνουμε; Επιλέγουμε αντιγηραντικά προϊόντα που έχουν pH3,5, ώστε να μετατρέπουν το περιβάλλον σε όξινο. Με μια τέτοια σύνθεση ενισχύουν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και χαρίζουν φως και λάμψη στην επιδερμίδα.

Δείτε τη συμπεριφορά του δέρματός σας

Για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τα επίπεδα pH του δέρματος μας, δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του.

Τα ξηρά και ευαίσθητα σημεία προδίδουν αλκαλική συμπεριφορά.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ερεθισμένα δέρματα και με τάσεις ακμής δηλώνουν πως το περιβάλλον είναι υπερβολικά όξινο.

Ας σημειώσουμε επίσης, πως το τρεχούμενο νερό της βρύσης σε αρκετές περιοχές έχει ένα pH γύρω στο 8, οπότε κάθε φορά που πλένουμε με αυτό το πρόσωπό μας, το δέρμα μας γίνεται πιο αλκαλικό.

Τι κάνουμε; Για μια υγιή, ισορροπημένη επιδερμίδα επιλέγουμε ήπια καθαριστικά, νερά με μικυλλιακή σύνθεση και τονωτικά χωρίς αλκοόλ.

Πηγή https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας- Έως τους 34 βαθμούς

xristiana

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κάρυ

xristiana

Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά στον Αυλώνα Αττικής

xristiana