ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί προτιμούν όλοι τα ελλειπτικά μηχανήματα για γυμναστική στο σπίτι;

1/6/2022

Μια διαπίστωση, ειδικά μετά τους μήνες της καραντίνας, είναι κοινή για όλους μας. Όλοι όσοι επένδυσαν στο concept«γυμναστική στο σπίτι», βρέθηκαν με ένα ελλειπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούν καθημερινά μέχρι σήμερα. Πώς, όμως, έγινε αυτή η επιλογή;

Τα ελλειπτικά μηχανήματα ήταν ήδη αγαπητά σε πολλούς από εμάς  όπως και οι διάδρομοι γυμναστικής που έχουμε ακυρώσει τις συνδρομές μας σε γυμναστήριο. Η αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος, λοιπόν, μας έρχεται φυσικά. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των αγαπημένων μας μηχανημάτων γυμναστικής, εντός κι εκτός σπιτιού.

  1. Καίνε περισσότερες θερμίδες

Μία ώρα στο ελλειπτικό μηχάνημα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας σου αφαιρεί 500 θερμίδες από τη μέρα σου. Ακόμα και με μισή ώρα, δηλαδή, μπορείς να κάνεις θαύματα. Προσπάθησε να μην έχεις περισπασμούς στην άσκησή σου, ώστε να μη χαλαρώνεις την ένταση. Για αυτό, κρατάς κλειστές τις οθόνες γύρω σου για 30 λεπτά, και εξασφαλίζεις ένα άριστο αποτέλεσμα για τη γυμναστική της ημέρας.

  • Δεν προσφέρουν αίσθημα κούρασης

Σε αντίθεση με τον διάδρομο, όπου παραμένεις σε όρθια θέση καθ’ όλη τη διάρκειας της άσκησης, με το ελλειπτικό μηχάνημα αισθάνεσαι μια μεγαλύτερη άνεση λόγω της σέλας. Τα ελλειπτικά έχουν περισσότερους ορκισμένους θαυμαστές λόγω του ότι μπορείς να εξασκηθείς για παραπάνω χρόνο, χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείς μια άψογη φυσική κατάσταση, σχεδόν ασυναίσθητα.

  • Δεν προκαλούν τραυματισμούς

Πρώτα από όλα, η άσκηση με ελλειπτικό μηχάνημα δεν απαιτεί ιδιαίτερη προθέρμανση, λόγω του κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας που μόνο εσύ μπορείς να ορίσεις. Για αυτό και τα ελλειπτικά προτιμώνται από άτομα που βρίσκονται σε στάδιο της αποκατάστασης, καθώς μπορούν να τα επαναφέρουν γρηγορότερα στην αρχική τους κατάσταση.

  • Γυμνάζουν περισσότερους μύες

Αυτό το γνώριζες ήδη. Αν αναλύσεις το ελλειπτικό μηχάνημα, θα διαπιστώσεις ότι αποτελεί ένα μείγμα διαδρόμου, stepper και στατικού ποδηλάτου. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία, γυμνάζεις όλο σου το σώμα, με έμφαση στους μύες των ποδιών και των ισχίων.

  • Προσφέρουν την αίσθηση του γυμναστηρίου

Αν είσαι από αυτούς που αφήνουν τη συνδρομή στο γυμναστήριο να τρέχει χωρίς να την αξιοποιούν, τότε το ελλειπτικό μηχάνημα θα σου φέρει το γυμναστήριο στο σπίτι. Το να γυμνάζεσαι με ελλειπτικό μηχάνημα είναι σαν να κάθεσαι στο γραφείο του σπιτιού σου για να κάνεις εξ αποστάσεως εργασία. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι είναι απείρως πιο διασκεδαστικό.

Ακόμα και για τους πιο αρχάριους, το ελλειπτικό μηχάνημα αποτελεί ιδανική προσθήκη για κάθε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι προσήλωση και καθημερινή ενασχόληση. Κάνε το σπίτι σου το γυμναστήριο που θα ήθελες να υπάρχει, με το μαγικό αυτό μηχάνημα.

Related posts

Gazprom: 39,5 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας σήμερα

xristiana

Δέρμα: Πρέπει να αλλάζουμε ρουτίνα πρωί και βράδυ;

xristiana

Σέρνεστε κάθε πρωί; Εννέα top μυστικά για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

xristiana