ΚεντρικήΟμορφιά

It’s a Rainy Day! 3 λόγοι που πρέπει να φοράς αντηλιακό με συννεφιά και βροχή

9/5/2023

Η μέρα ξεκίνησε με συννεφιά και βροχή… Μάϊος σου λέει μετά, ένας μήνας πιο κοντά στο καλοκαίρι. Καλοκαίρι λέμε, αλλά καλοκαίρι δεν βλέπουμε! Με αφορμή λοιπόν, τη σημερινή moody μέρα θα μιλήσουμε για το αντηλιακό προσώπου.
Θα καταλάβεις γιατί… Οι beauty lovers σήμερα στο γραφείο, είχαμε μία συζήτηση, για το πόσο χρήσιμο είναι το αντηλιακό τις ημέρες που ο καιρός είναι βροχερός και συννεφιασμένος.
Φυσικά, όλες είχαμε την ίδια γνώμη! Το αντηλιακό είναι το ίδιο απαραίτητο είτε έχει ήλιο είτε συννεφιά.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι, οι οποίοι το κάνουν απαραίτητο;

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για την αντηλιακή προστασία αλλά κάθε φορά κάτι νέο μαθαίνεις. Πολλές κοπέλες όταν βλέπουν ότι ο καιρός είναι κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα, αμελούν την αντηλιακή προστασία του προσώπου της. Και αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν στο δέρμα τους! Το 80% από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, (όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται) μπορεί να περάσει κανονικά μέσα από τα σύννεφα. Έχεις αρχίσει, να το ξανά σκέφτεσαι ε;
Υπάρχουν 3 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να φοράς αντηλιακό ακόμη και στη συννεφιά. Μόλις τους μάθεις, θα αλλάξεις γνώμη!

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Οι ακτίνες UV, χωρίζονται σε UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι μικρότερου φάσματος και ευθύνονται κατά κύριο λόγω για τα εγκαύματα της επιδερμίδας. Αυτές λοιπόν, όταν έχει συννεφιά φιλτράρονται και δεν μπορούν να φτάσουν στη γη. Οι ακτίνες UVA όμως είναι αυτές που πρέπει να σε ανησυχούν. Οι συγκεκριμένες ακτίνες είναι ευρύτερου φάσματος, μπορούν να περάσουν κανονικά μέσα από τα σύννεφα και να φτάσουν μέχρι τα εσωτερικά κύτταρα της επιδερμίδας σου. Παράγουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μακροπρόθεσμα καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο των κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια προκαλούν χαλάρωση και γήρανση της επιδερμίδας.

Βοηθάει στη skincare routine σου

Καλά κατάλαβες! Το αντηλιακό προσώπου παίζει σημαντικό στη skincare routine σου. Αν χρησιμοποιείς στη βραδινή σου ρουτίνα προϊόντα με ρετινόλη, το αντηλιακό την επόμενη μέρα είναι άκρως απαραίτητο. Η αντηλιακή προστασία θα προστατέψει το δέρμα σου από ερεθισμούς, κοκκινίλες και τυχόν ξεφλούδισμα. Επίσης, κρατάει την επιδερμίδα σου συνέχεια ενυδατωμένη, αφού η συμπλήρωση της αντηλιακής μέσα στη μέρα είναι εξίσου σημαντική ακόμη και τις cloudy μέρες.

Προστατεύει το δέρμα από το blue light φως

Το blue light, είναι το φως που εκπέμπουν οι οθόνες των υπολογιστών. What? Κι όμως! Αν νομίζεις, ότι στο γραφείο δε χρειάζεται να φοράς αντηλιακή προσώπου είσαι γελασμένη. Οι οθόνες των υπολογιστών εκπέμπουν το blue light φως το οποίο σε βάθος χρόνου, συμβάλει κι αυτό στη γήρανση της επιδερμίδας. Μία αντηλιακή πρέπει να υπάρχει πάντα πάνω στο γραφείο σου!

Extra tip: Αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις αντηλιακή προσώπου (τις ημέρες με συννεφιά), μπορείς να χρησιμοποιήσεις foundation με δείκτη SPF, το οποίο προστατεύει κι αυτό αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τους παράγοντες που προκαλούν υπερμελάγχρωση και φωτογήρανση.

Συμπέρασμα: Η αντηλιακή προσώπου είναι το ίδιο απαραίτητη και τις ημέρες που έχει συννεφιά και βροχή. Ο καρκίνος του δέρματος δεν κάνει ποτέ διάλειμμα!

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Mellonabilities: Συνεχίζει Η MYTILINEOS Το Καινοτόμο Πρόγραμμα Κατάρτισης ΑμεΑ

xristiana

Φυσικό αέριο: «Σήμα» ανόδου με 33 ευρώ/MWh στην ευρωπαϊκή αγορά

xristiana

Βραζιλία: Αρνητικό ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

xristiana