ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσω το τέλειο κούρεμα;

30/5/2023

Υπάρχουν ορισμένες κουπ που ταιριάζουν σε πολλές από εμάς και κάποιες, που είναι απογοητευτικές, πραγματικά! Οι ειδικοί hair stylists αποκαλύπτουν σε τι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και τι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να αποτρέψουμε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Να τι πρέπει να κάνουμε…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το πιο σημαντικό για να πετύχει το νέο μας κόψιμο και χτένισμα και να νιώσουμε υπερήφανες και χαρούμενες τελικά, ξεκινά με μια αποδοτική συζήτηση με τον κομμωτή μας, αναμφισβήτητα. Δίνοντας περισσότερη σημασία στον τύπο και στην υφή των μαλλιών μας, στον τρόπο ζωής, αλλά και στο σχήμα του προσώπου μας θα μπορέσουμε να είμαστε πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. Πώς θα το πετύχουμε;

Ανάλαφρα μήκη

Τα ανάλαφρα μήκη ταιριάζουν σχεδόν, σε όλες μας. Το πόσα διαφορετικά μήκη θα δημιουργηθούν εξαρτάται από το πόσο πυκνά ή σγουρά είναι τα μαλλιά μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να κολακέψουμε το σχήμα του προσώπου μας.

Ένα πετυχημένο κούρεμα έχει συνήθως, δύο με τρία μήκη σε απαλές γραμμές, ενώ χρειάζεται και λίγες επισκέψεις στο κομμωτήριο για να διατηρηθεί, περίπου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες. Είναι σημαντικό τα διαφορετικά μήκη να μην διακρίνονται έντονα, ώστε το χτένισμα να μοιάζει φυσικό, χωρίς έντονες σκάλες.

Ασύμμετρο καρέ

Τα μαλλιά στο ύψος των ώμων και με ένα ασύμμετρο καρέ χαρίζουν στιλ και είναι πάντα κομψά, όπως της Victoria Beckham. Ταιριάζουν τόσο σε ίσια όσο και σε σπαστά μαλλιά και χρειάζονται ελάχιστο styling.

Αυτό που θα πρέπει να ζητήσουμε από τον κομμωτή μας είναι ένα κλασικό καρέ κόψιμο σε γραμμή Α. Με λίγο χτένισμα και τρεις – τέσσερις κινήσεις με τη βοήθεια ενός σίδερου ισιώματος θα είμαστε έτοιμες χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, αφού σηκωθούμε από το κρεβάτι κάθε πρωί!

Σγουρά μαλλιά

Εάν έχουμε σγουρά μαλλιά τότε έχουμε μια σχέση αγάπης – μίσους με τα μαλλιά μας! Σίγουρα, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για εμάς, ενώ η υγρασία αποτελεί έναν αόρατο εχθρό. Το να μεταμορφώνονται οι μπούκλες μας από όμορφες και κυματιστές σε φριζαρισμένες αποτελεί δυσάρεστη πραγματικότητα.

Για να αλλάξουμε τα δεδομένα μια συζήτηση με τον κομμωτή μας θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε για το νέο μας χτένισμα. Διατηρώντας ένα μακρύ μήκος μπροστά δεν θα πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπό μας. Παράλληλα, ακόμα και εάν φριζάρουν τα διαφορετικά μήκη θα διατηρήσουν τις μπούκλες μας ανάλαφρες και φρέσκες!

Καρέ κόψιμο

Αρκετά συχνά για να αποφασίσουμε για το νέο μας κούρεμα εμπνεόμαστε από φωτογραφίες διασημοτήτων. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, όμως, είναι να παρατηρήσουμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη. Το σχήμα του είναι καθοριστικό για το κούρεμα που θα αναδείξει τις γραμμές μας.

Το καρέ κόψιμο ταιριάζει σχεδόν σε όλες μας, αρκεί να βρούμε το σωστό μήκος, το οποίο εξαρτάται τόσο από το σχήμα του προσώπου μας, όσο και από την υφή των μαλλιών μας, αλλά και από τον τρόπο ζωής μας σε συνδυασμό με τις τελευταίες προτάσεις της μόδας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Δεν είμαστε βέβαιες για το σχήμα του προσώπου μας; Δεν έχουμε παρά να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη με ένα κραγιόν. Θα ζωγραφίσουμε το περίγραμμα που αντικατοπτρίζεται με τη βοήθεια του κραγιόν και θα διαπιστώσουμε αμέσως, ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μας!

Εάν το σχέδιο είναι τετράγωνο, για να απαλύνουμε τις γραμμές του προσώπου μας είναι προτιμότερο να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας σε ένα μέτριο προς μακρύ μήκος. Ένα μακρύ χτένισμα με ορισμένα μήκη σε επιλεγμένα σημεία θα χαρίσει μια γλυκιά νότα στην εμφάνισή μας.

Σε περίπτωση πάλι, που τα μαλλιά μας είναι σγουρά και το πρόσωπό μας τετράγωνο, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε για πάντα το κοντό κούρεμα, που θα ενισχύσει την εικόνα του τετραγώνου και θα κάνει πιο σκληρές τις γωνίες.

Μικροκαμωμένες, αλλά σέξι!

Μερικές φορές μπορεί να παραπονεθούμε για το ύψος μας… Δεν φθάνουμε τα ψηλότερα ράφια, τα μάξι φορέματα χρειάζονται μεταποίηση και δεν μας κολακεύουν ιδιαίτερα τα μακριά μαλλιά. Αλλά εάν είμαστε μικροκαμωμένες το πιθανότερο είναι πως θα μικροδείχνουμε, κιόλας!

Για να αποκτήσουμε μια αέρινη εμφάνιση, γεμάτη θηλυκότητα και δυναμισμό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια συζήτηση με τον κομμωτή μας ώστε να επιλέξουμε ένα όμορφο, κοντό κούρεμα που θα αναδείξει τον λαιμό μας και θα τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν το σχήμα του προσώπου μας είναι στρογγυλό, τότε το κλασικό καρέ κόψιμο ή τα πολύ μακριά και ίσια μαλλιά, μάλλον δεν θα μας κολακέψουν ιδιαίτερα. Αντίθετα μάλιστα, θα κάνουν το σχήμα του προσώπου μας να φαίνεται ακόμα πιο στρογγυλό!

Το μέτριο μήκος πάλι, μας ταιριάζει περισσότερο, ενώ τα έντονα κοψίματα θα τραβήξουν τα βλέμματα. Εάν δεν θέλουμε λοιπόν, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κυκλικό σχήμα οι έντονες γραμμές στο χτένισμά μας θα χαρίσουν ισορροπία και μια υπέροχη εμφάνιση!

Συμπέρασμα

Το καλύτερο κούρεμα είναι αυτό που θα ταιριάξει αποκλειστικά και μόνο σε εμάς! Εξαρτάται από τη φυσική υφή των μαλλιών μας και την πυκνότητά τους. Από τον χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε στη φροντίδα τους, αλλά και πόσο συχνά είμαστε διατεθειμένες για μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, ώστε με ανεπαίσθητες αλλαγές να διατηρείται το χτένισμά μας!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Άδωνις: Τα ΑΜΕΑ θα μπορούν και να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας και να εργάζονται

xristiana

Webinar για την φροντίδα των ανθρώπων με άνοια

xristiana

Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Για Τον Νεανικό Διαβήτη Και Αιμοδοσία Στο Μαρούσι

xristiana