ΚεντρικήΟμορφιά

Οδηγός αποτρίχωσης: Πώς θα απαλλαγούμε τέλεια από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα!

30/5/2023

Για να απαλλαγούμε από την ενοχλητική τριχοφυΐα ακολουθούμε μία ή και περισσότερες μεθόδους αποτρίχωσης, καθώς για την περίοδο του καλοκαιριού η απαλή, βελούδινη επιδερμίδα αποτελεί κύρια φροντίδα για όλες μας! Αναλύοντας τα θετικά και αρνητικά κάθε μεθόδου, όμως, μπορούμε να είμαστε βέβαιες πως ακολουθούμε και τον ιδανικό τρόπο, σύμφωνα και με τα σημεία αποτρίχωσης. Ας δούμε πώς…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το ξύρισμα, μία διαχρονική επιλογή

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης! Οικονομική και βολική αποτελεί προσωρινή λύση στη μάχη της τριχοφυΐας με σύμμαχο ένα ξυραφάκι και έναν αφρό ξυρίσματος.

Χαρακτηριστικά:

– Το ξύρισμα προσφέρει το μικρότερο χρονικό διάστημα αποτρίχωσης.

– Σε ευαίσθητες περιοχές (μπικίνι, μασχάλες), μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς ή τάσεις κνησμού.

Συμβουλή: Ξυρίζουμε τα πόδια μας προς το τέλος του ντους, ώστε το δέρμα μας να είναι πιο ζεστό και οι πόροι ανοιχτοί. Απλώνουμε προηγουμένως, αφρό ή κρέμα ξυρίσματος, ώστε να λιπαίνεται σωστά η περιοχή.

Αντικαθιστούμε το ξυραφάκι μετά από λίγες χρήσεις για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς που προκαλούνται εξαιτίας ανωμαλιών στην κόψη του ξυραφιού.

Κερί ή χαλάουα, για μεγαλύτερη διάρκεια

«Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;»! Μπορεί να προκαλεί ένα στιγμιαίο σοκ η αποτρίχωση με αυτές τις μεθόδους, αλλά η μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος μας αποζημιώνει.

Χαρακτηριστικά:

– Είναι προτιμότερο να αφεθούμε στα χέρια μιας εκπαιδευμένης αισθητικού, για να αποφύγουμε ερεθισμούς ή σοβαρότερα εγκαύματα.

– Μετά την αποτρίχωση, δεν τρίβουμε την περιοχή, αποφεύγουμε τα στενά ρούχα και την ηλιακή ακτινοβολία για 48 ώρες.

Συμβουλή: Απλώνουμε το κερί ή τη χαλάουα με φορά αντίθετη προς την ανάπτυξη των τριχών. Αφαιρούμε προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των τριχών.

Κρέμες αποτρίχωσης, η ενδιάμεση επιλογή

Απομακρύνουν την τριχοφυΐα με δράση παρόμοια με αυτή του ξυρίσματος, δεν είναι επίπονες όπως το κερί και η χαλάουα και προσφέρουν μέτρια διάρκεια αποτελέσματος.

Χαρακτηριστικά:

– Η παρουσία χημικών συστατικών ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να κάνουμε το ειδικό τεστ σε μικρή περιοχή.

– Δεν ξεπερνάμε ποτέ τον προτεινόμενο χρόνο εφαρμογής, ξεπλένοντας σχολαστικά την περιοχή μετά τη χρήση.

Συμβουλή: Χρησιμοποιούμε την ανάλογη κρέμα αποτρίχωσης, σύμφωνα με τις ενδείξεις. Κυκλοφορούν ειδικές φόρμουλες για τα ευαίσθητα σημεία, όπως το άνω χείλος και η περιοχή του μπικίνι και διαφορετικές για τα πόδια και τις μασχάλες.

Αποτρίχωση λέιζερ, μια μόνιμη λύση

Αρκετά πιο ακριβή μέθοδος, αλλά με μόνιμα αποτελέσματα. Μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της σε κάθε σημείο του σώματος και στην περιοχή του μπικίνι.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικά:

– Μια συζήτηση με τον δερματολόγο ή την εξειδικευμένη αισθητικό θα βοηθήσει να αποφασίσουμε ποιο είδος λέιζερ καλύπτει ιδανικότερα τις προσωπικές μας ανάγκες.

– Ανάλογα με το πάχος και το χρώμα των τριχών, αλλά και τις ορμονικές αλλαγές απαιτούνται συνήθως, από 5-12 συνεδρίες.

Συμβουλή: Μετά από κάθε συνεδρία είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε την απολέπιση και την ανάπτυξη θερμότητας. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο λέιζερ ελέγχουμε εάν επηρεάζει αρνητικά η έκθεση στον ήλιο ή όχι.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος, σε κάθε περιοχή του σώματος;

Μπορεί να προτιμάμε τη μία ή την άλλη μέθοδο σε γενικά πλαίσια, αλλά είναι η ιδανική για κάθε σημείο του σώματός μας και ειδικά, για τις πιο ευαίσθητες περιοχές; Παρακάτω, μπορούμε να συγκρίνουμε και να βρούμε την καταλληλότερη για εμάς…

Μασχάλες
  • Το ξύρισμα με τη συνεργασία αφρού ή κρέμας προσφέρει άμεση απομάκρυνση της τριχοφυΐας, αλλά η εμφάνιση των τριχών επιστρέφει γρηγορότερα.
  • Το κερί, αν και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια εξακολουθεί να αποτελεί μία οδυνηρή διαδικασία.
  • Το λέιζερ προσφέρει πλήρη αποτρίχωση, συνήθως μετά από 6-7 συνεδρίες, ανάλογα με το πάχος και το χρώμα των τριχών.
Χέρια
  • Το ξύρισμα απορρίπτεται πανηγυρικά για την αποτρίχωση σε αυτήν την περιοχή. Αντίθετα, το κερί είναι μια καλή πρόταση καθώς το δέρμα είναι παχύτερο σε αυτό το σημείο και συνεπώς, η αποτρίχωση γίνεται λιγότερο επώδυνη. Παράλληλα, η τριχοφυΐα αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς και αποδυναμώνεται, σταδιακά
  • Το λέιζερ αποτελεί μια καλή πρόταση για τα χέρια, καθώς οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την αποτρίχωση στους βραχίονες που απαιτεί από 1-3 συνεδρίες, το πολύ.
Μπικίνι
  • Κάθε είδος αποτρίχωσης, εκτός από τις αποτριχωτικές κρέμες. Ας σημειώσουμε, πως η ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι υπάρχει πιθανότητα να εγκλωβίσει κάποιους θύλακες των τριχών με το ξύρισμα.
  • Το κερί είναι μια πολύ καλή μέθοδος για αυτό το σημείο, αρκεί να έχουν μεγαλώσει οι τρίχες για 4-5χιλ. Για αποφυγή του πόνου μπορούμε να περάσουμε μια αναισθητική φόρμουλα μισή ώρα πριν και για να απομακρύνουμε γρηγορότερα τις κοκκινίλες μετά τη χρήση χρησιμοποιούμε μια αντιφλεγμονώδη και αναλγητική σύνθεση.
Πόδια
  • Το ξύρισμα είναι μια καλή λύση στο τέλος του ντους, αρκεί να συνοδεύεται από κρέμα ξυρίσματος ή κάποιο άλλο μαλακτικό προϊόν.
  • Οι κρέμες αποτρίχωσης πριν το ντους αποτελούν επίσης, μια καλή επιλογή καθώς το δέρμα δεν αντιδρά συνήθως, σε αυτό το σημείο στις χημικές ουσίες, αν και είναι πάντα απαραίτητο το τεστ ανεκτικότητας της επιδερμίδας.
  • Το κερί συνοδεύεται από λίγο πόνο για την αποτρίχωση στην περιοχή των ποδιών, αλλά μας αποζημιώνει χρονικά, καθώς μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς επαναλήψεις.
  • Η αποτρίχωση με λέιζερ, εκτός από το κόστος, χρειάζεται αρκετές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, οπότε πιθανόν να μην μας εξυπηρετεί χρονικά, αυτή τη στιγμή.
Άνω χείλος
  • Οι κρέμες αποτρίχωσης αποτελούν μια δημοφιλή πρόταση για την περιοχή, εάν δεν υπάρχει θέμα ευαισθησίας.
  • Το κερί είναι επίσης ασφαλές για το ευαίσθητο δέρμα.
  • Το λέιζερ είναι ίσως, η καλύτερη λύση αποτρίχωσης για το άνω χείλος, καθώς απαιτούνται και ελάχιστες συνεδρίες.

Γενικοί κανόνες

Οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης και εάν ακολουθήσουμε, είναι απαραίτητο προηγουμένως να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, ώστε να είναι απόλυτα καθαρή. Τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα και η υπερβολική έκκριση σμήγματος ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς, ενώ δυσχεραίνουν και τη διαδικασία αποτρίχωσης.

Είναι πιθανόν, μετά την αποτρίχωση να παρατηρήσουμε πως το δέρμα μας είναι ελαφρά πιο ερυθρό ή ακόμα και κάπως ερεθισμένο. Για να καλμάρουμε τις περιοχές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές φόρμουλες, αμέσως μετά.

Προσοχή! Οι πολύ λιπαρές συνθέσεις μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος προκαλώντας περαιτέρω ερεθισμούς. Μια ανάλαφρη σύνθεση με αλόη θεωρείται ιδανική, καθώς δροσίζει το δέρμα και μειώνει άμεσα τους ερεθισμούς.

Στη συνέχεια, παρατηρούμε κατά πόσο τα φαινόμενα απομακρύνονται τις επόμενες ώρες. Σε περίπτωση που διατηρούνται ή εάν επιδεινωθούν, μια επίσκεψη σε ειδικό δερματολόγο είναι απαραίτητη.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση Στο Επαρχείο

xristiana

Αγρίνιο – Ημερίδα: «Δικτύωση Αναπηρικού Κινήματος Με Το Κίνημα Των Καταναλωτών»

xristiana

Γιατί βλέπουμε συχνότερα καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες – Τι κάνουμε αν μας πλησιάσουν

xristiana