ΚεντρικήΟμορφιά

Μπίρα: Πρέπει ή όχι να τη χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας

4/5/2022

Πώς να φτιάξετε σπιτική μάσκα μαλλιών με μπίρα.

Όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών μας, η κατανάλωση μπίρας μπορεί να έχει κάποιες λιγότερο από τις επιθυμητές παρενέργειες. Επειδή το αλκοόλ μας αφυδατώνει, οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την υφή και τη δύναμη της τρίχας.

«Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μαλλιά μας με πολλούς τρόπους», είπε στο Byrdie ο ειδικός μαλλιών και ιατρικός διευθυντής του True & Dorin Medical Group Dr. Robert Dorin. «Τα μαλλιά μας απαιτούν συνεχή θρέψη και τα υγιή μαλλιά βασίζονται στο πόσο ενυδατωμένο είναι το σώμα μας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αφήσει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα».

Μπίρα: Πρέπει ή όχι να τη χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας

Μάσκα μαλλιών

Αντί να πίνετε μπίρα, υπάρχουν, όμως, πιθανά οφέλη από την τοπική εφαρμογή της; Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, ορισμένοι ειδικοί ομορφιάς ορκίζονται στις μάσκες μαλλιών με μπίρα ως μέσο για να ενισχύσουν τη λάμψη, το σχήμα και τον όγκο τους, αναφέρει το US News and World Report. Ενώ τα επιστημονικά στοιχεία λείπουν, η σύνδεση πιστεύεται ότι οφείλεται στις πρωτεΐνες βύνης και λυκίσκου που περιέχονται στην μπίρα, οι οποίες μπορεί να ενισχύσουν την υγεία των τριχοθυλακίων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Healthline.

Πώς να φτιάξετε σπιτική μάσκα μαλλιών με μπίρα

Μάσκα μαλλιών

Για μια πιο βαθιά περιποίηση, δημιουργήστε μια σπιτική μάσκα μαλλιών ξεκινώντας με μισό φλιτζάνι μπίρα. Προσθέστε έως και 3 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο -το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β– ή λάδι καρύδας για λίγη πρόσθετη ενυδάτωση, καθώς και ένα ελαφρώς χτυπημένο αυγό. Ανακατέψτε ώστε τα υλικά να αναμειχθούν αλλά να μην είναι πολύ ρευστά. Κάντε μασάζ με τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε τη να καθίσει για έως και μία ώρα κάτω από ένα σκουφάκι ντους.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το μείγμα από τα μαλλιά σας και συνεχίστε με ένα σαμπουάν. Ενώ, λοιπόν, μπορεί να υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την εγκυρότητα της μπίρας ως ιδανικό συστατικό για την περιποίηση των μαλλιών σας, μπορεί να αξίζει μια δοκιμή εάν κριθεί ασφαλές από τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 26/1

xristiana

Άγιος Ευστράτιος: Η πρώτη ανεμογεννήτρια είναι γεγονός

xristiana

Χημειοθεραπεία ικανή να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους αναπτύσσουν επιστήμονες

xristiana