ΚεντρικήΟμορφιά

3 τρόποι να προλάβεις τις ρυτίδες για τους οποίους δεν μιλάει κανείς

30/5/2023

Η ρετινόλη, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ και το bakuchiol είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά εκεί έξω. Το ξέρεις όμως αυτό. Γιατί κανείς ωστόσο δεν μιλά για τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους να προλάβεις τις ρυτίδες προσώπου; Πριν εντάξεις στη ρουτίνα σου μία ακόμα κρέμα ή έναν ακόμα “θαυματουργό” ορό, τσέκαρε ότι κάνεις τα παρακάτω:

3 τρόποι να προλάβεις τις ρυτίδες προσώπου για τους οποίους δεν μιλάει κανείς

Κοιμήσου καλά (και σωστά)

Ο ύπνος σε νορμάλ πάντα ώρες (βλ. γύρω στις 10 ή 11) είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη διατήρηση μιας όμορφης και νεανικής επιδερμίδας, καθώς τότε είναι που τα κύτταρα αναγεννώνται.

Πολύ σημαντικό για την πρόληψη των ρυτίδων δεν είναι όμως μόνο το να κοιμάσαι αρκετές ώρες, αλλά και το να κοιμάσαι σωστά. Αν κοιμάσαι στο πλάι ή μπρούμυτα, τότε το πιο πιθανό είναι το πρωί ξυπνάς με “τσαλακωμένη” επιδερμίδα. Λυπάμαι που θα το ακούσεις από εμάς, αλλά βιώνεις ήδη το πρώτο στάδιο εμφάνισης ρυτίδες ύπνου.

Τόσο η στάση μπρουμυτα, όσο και ο ύπνος στο πλάι κάνει το πρόσωπο να πιέζεται πολλές ώρες πάνω στο μαξιλάρι, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση λεπτών γραμμών. Μάλιστα ο ύπνος στο πλάι μπορεί να επιταγχύνει και την εμφάνιση των ρυτίδων στο ντεκολτέ, καθώς το ένα στήθος “διπλώνει” πάνω στο άλλο.

Ο καλύτερος τρόπος να προλάβεις τις ρυτίδες είναι να κοιμάσαι έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην έχει επαφή με το μαξιλάρι, δηλαδή ανάσκελα. Αν δεν μπορείς να συνηθίσεις με τίποτα αυτήν την στάση, επένδυσε έστω σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που είναι πιο “φιλικές” με την επιδερμίδα σε σχέση με τις βαμβακερές.

Κόψε το τσιγάρο

Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα μπορεί να είναι δύο ειδών: έκφρασης και καπνιστή. Επειδή δεν θα σου προτείναμε σε καμία περίπτωση να σταματήσεις να χαμογελάς και να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου, έτσι ώστε να προλάβεις τις ρυτίδες, θα σου πούμε -όπως καταλαβαίνεις- να κόψεις το κάπνισμα. Είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις, το ξέρουμε, αλλά αν οι αμέτρητες αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία δεν σε έχουν παρακινήσει ακόμα, ίσως ο φόβος των ρυτίδων να είναι αυτός που τελικά θα σε κάνει να το πάρεις απόφαση.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Καλή η ρετινόλη και τα αντιοξειδωτικά, αλλά κανένα δεν μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων όσο το “παλιό, καλό” αντηλιακό. Το ήξερες ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς αντηλιακό ευθύνεται για το 90% των σημαδιών γήρανσης; Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζεις αντηλιακό κάθε πρωί χειμώνα-καλοκαίρι και φυσικά να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Λοκρών: Εθελοντική Αιμοδοσία Σε Συνεργασία Με Τράπεζα Αίματος Αταλάντης

xristiana

Τι κάνεις όταν τελειώσει η μάσκαρά σου; Tips επαναχρησιμοποίησης!

xristiana

Σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό Κόλπο

xristiana