ΚεντρικήΟμορφιά

Scrub στο πρόσωπο το καλοκαίρι; Ναι ή όχι;

30/5/2023

Το scrub του προσώπου είναι απαραίτητο και πολύ ευεργετικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, και την απόφραξη των πόρων.

Όλες μας επιθυμούμε μια λαμπερή επιδερμίδα με νεανική όψη γι’ αυτό και η απολέπιση στο πρόσωπο είναι απαραίτητη τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και να λαμβάνετε ορισμένες έξτρα προφυλάξεις κατά τις ζεστές και ηλιόλουστες μέρες.

Τι πρέπει να προσέξω λοιπόν στην απολέπιση (scrub) του προσώπου το καλοκαίρι;

#Επιλέξτε το σωστό απολεπιστικό (scrub):

Επιλέξτε ένα απαλό απολεπιστικό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Αποφύγετε τα σκληρά scrub ή τα χημικά απολεπιστικά με ισχυρά οξέα, καθώς  μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία στον ήλιο.

#Κάντε απολέπιση (scrub) το βράδυ:

Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανή ευαισθησία στον ήλιο, είναι καλύτερο να κάνετε απολέπιση το πρόσωπό σας το βράδυ και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό επιτρέπει στο δέρμα σας να ανακάμψει κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς άμεση έκθεση στο ηλιακό φως.

#Φοράτε αντηλιακό:

Το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας όλο το χρόνο, αλλά γίνεται ακόμα πιο σημαντικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά την απολέπιση (scrub), φροντίστε να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο πριν βγείτε έξω.

#Εξετάστε τις ήπιες μεθόδους απολέπισης (scrub):

Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν ήπια άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) όπως το γλυκολικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ, τα οποία μπορούν να κάνουν αποτελεσματική απολέπιση χωρίς να προκαλέσουν υπερβολικό ερεθισμό ή ευαισθησία στον ήλιο.

#Μην το παρακάνετε:

Η πολύ συχνή απολέπιση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ευαισθησία λόγω της θερμότητας και της έκθεσης στον ήλιο.

1 φορά την εβδομάδα με max 2 είναι αρκετή!

#Ενυδάτωση:

Μετά την απολέπιση, αναπληρώστε τον φραγμό υγρασίας του δέρματός σας εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα. Αυτό βοηθά να κλειδώσει η υγρασία και να διατηρήσει τη φυσική ισορροπία του δέρματος.

#”Ακούστε” την επιδερμίδα σας:

Δώστε προσοχή στο πώς αντιδρά το δέρμα σας στην απολέπιση (scrub). Εάν παρατηρήσετε υπερβολική ερυθρότητα, ερεθισμό ή οποιαδήποτε άλλα σημάδια ενόχλησης, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε τη ρουτίνα απολέπισης ή να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές.

Θυμηθείτε, το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μεθόδους απολέπισης και προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποδηλασία ή κολύμβηση: Ποια μορφή άσκησης είναι καλύτερη

xristiana

Οστεοαρθρίτιδα: 8 τροφές που πρέπει να τρώτε και 3 που πρέπει να αποφεύγετε

xristiana

Καιρός: Έως τους 33 ο υδράργυρος – Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά

xristiana