ΚεντρικήΥγεία

Αιμορραγία εμφύτευσης: Πόσο διαρκεί, πότε είναι ανησυχητική

17/5/2023

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αιμόρροια εμφύτευσης. 

Η αιμορραγία εμφύτευσης ή αιμόρροια εμφανίζεται όταν το έμβρυο εμφυτεύεται στην επένδυση της μήτρας.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι αρκετά συχνή σε πολλές γυναίκες και δεν εμπνέει ανησυχία.

Πότε εμφανίζεται αιμορραγία εμφύτευσης;

Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση μπορεί να συμβεί περίπου 10-14 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου. Η αιμορραγία συνήθως εμφανίζεται περίπου την ίδια στιγμή που θα εμφανιστεί η εμμηνόρροιά σας, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Αιμορραγία εμφύτευσης: συμπτώματα

Το πιο κοινό σύμπτωμα της αιμορραγίας κατά την εμφύτευση είναι η ροή αίματος από τον κόλπο, ιδιαίτερα η ελαφριά κηλίδα. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Κράμπες
  • Ναυτία
  • Πονοκέφαλοι
  • Αλλαγές διάθεσης
348c60bd-ipnos-kai-periodos.jpg
Νεαρή γυναίκα πιάνει τη μέση και το κεφάλι της.

Πόσο διαρκεί η αιμορραγία από την εμφύτευση;

Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι γενικά πολύ πιο ελαφριά και συντομότερη από την έμμηνο ρύση , και διαρκεί συνήθως «από μερικές ώρες έως τρεις ημέρες», σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης . Εάν η αιμορραγία διαρκεί περισσότερο, η ροή είναι αυξημένη και το χρώμα του αίματος σκούρο κόκκινο είναι απίθανο να είναι αιμορραγία εμφύτευσης.

Επίσης, η αιμορραγία κατά την εμφύτευση δεν πρέπει να έχει έντονη οσμή. «Εάν παρατηρήσετε το αντίθετο, τότε ενδέχεται να είναι λόγω λοίμωξης οπότε θα χρειαστείτε αγωγή», αναφέρει η Carolyn Moyers, DO, FACOG και ιδρύτρια του Sky Women’s.

Είναι αιμόρροια εμφύτευσης ή είναι περίοδος;

Με δεδομένο, πως η αιμόρροια εμφύτευσης λαμβάνει χώρα κοντά στην αναμενόμενη επόμενη έμμηνο ρύση, είναι συχνό αρκετές γυναίκες να τη συγχέουν με περίοδο. Κάποιες πιστεύουν, πως τα κολπικά υγρά, που βλέπουν, είναι τα «προεόρτια» της επόμενης περιόδου.

e444e6cd-stress-periodos.jpg
Γυναίκα κάθεται στο γραφείο και πιάνει κουρασμένη το κεφάλι της.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό, αν και το αίμα της περιόδου μοιάζει αρκετά με το αίμα της αιμόρροιας εμφύτευσης, υπάρχουν κάποιες διαφορές:

  • το χρώμα: Η ροή του αίματος της περιόδου διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ροή στην περίοδό τους και άλλες μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση η κάθε γυναίκα είναι «εξοικειωμένη» με το χρώμα του αίματος της περιόδου της, το οποίο έχει συνήθως πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα ερυθρά απόχρωση. Το αίμα στην αιμόρροια εμφύτευσης είναι συνήθως ροζ ή καφέ
  • η υφή: Στην περίοδο αναμεμιγμένοι με το αίμα εντοπίζονται και σκουρόχρωμοι θρόμβοι («κομμάτια» αίματος), οι οποίοι είναι κατά κανόνα απόντες στην αιμόρροια εμφύτευσης.
  • η διακύμανση της ροής: Είτε έχετε «βαριά», είτε «ελαφριά» περίοδο, η ροή του αίματος τότε είναι αρχικά μικρή (σταγόνες), στη συνέχεια αυξάνεται, για να μειωθεί ξανά μέχρι να σταματήσει τελείως. Στην αιμόρροια εμφύτευσης η ροή του αίματος είναι περίπου σταθερή.
  • η διάρκεια: Η περίοδος κατά κανόνα διαρκεί από 2 έως 7 ημέρες. Η αιμόρροια εμφύτευσης διαρκεί από λίγες ώρες έως 2 ημέρες.

Με πληροφορίες από το popsugar.com

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Πονόδοντος: Λυγίζει τους πάντες, ακόμα και τους Βίκινγκς! Οι λύσεις που ανακουφίζουν

xristiana

Το δημοφιλές δημητριακό που αγαπά το έντερο και ρίχνει την χοληστερόλη

xristiana

«Tο Κλειδί της Ευτυχίας»: Εκδήλωση για την πρόληψη εξαρτήσεων

xristiana