ΚεντρικήΟμορφιά

6 τρόποι για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα στην περιοχή των ματιών!

6/3/2023

Η λεπτεπίλεπτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια μας είναι πιθανόν να εμφανίσει πρόωρα σημάδια γήρανσης. Οι εξειδικευμένες φόρμουλες για τα μάτια μπορούν να μας βοηθήσουν στην πρόληψη και αποκατάσταση, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος! Με 6 απλές μεθόδους οι μαύροι κύκλοι, οι λεπτές γραμμές και το πρήξιμο θα αποτελέσουν παρελθόν!             

Από την Άντζελα Μολφέτα 

1. Ενυδάτωση

Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο πιο εύκολα θα διατηρήσει τη φυσική του ελαστικότητα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο της δημιουργίας ρυτίδων και αντιαισθητικών πρηξιμάτων (σακούλες), γύρω από τα μάτια. Μια εξειδικευμένη φόρμουλα με συστατικά που δεν ερεθίζουν το δέρμα είναι αυτό που θα χρειαστούμε πρωί – βράδυ, ενώ μπορούμε να αναζητήσουμε και φυσικές εναλλακτικές, όπως:

  • Κομπρέσες με φρέσκο αγγούρι
  • Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου σε συνδυασμό με λάδι καρύδας
  • Βούτυρο καριτέ
  • Ζελ αλόης

Top συμβουλή: Κρέμα με έλαιο καρύδας για πραγματική αναζωογόνηση

2. Μασάζ

Το μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τη φυσική λειτουργία του δέρματος. Ειδικά στην περιοχή των ματιών απομακρύνει την περίσσεια υγρών και μειώνει το πρήξιμο. Βοηθά στη μείωση των ατελειών, όπως οι σακούλες, οι μαύροι κύκλοι, αλλά και οι λεπτές ρυτίδες.

Πώς γίνεται;

  • Περνάμε στις άκρες των δακτύλων μας λίγη ενυδατική κρέμα ή λάδι και στη συνέχεια, κάνουμε απαλό μασάζ γύρω από τα μάτια μας.
  • Εφαρμόζουμε ελαφρά πίεση, για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο.

Top συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα φροντίζουμε οι κινήσεις μας να γίνονται από έξω προς τα μέσα, δηλαδή προς τους δακρυικούς πόρους, καθώς εκεί βρίσκονται οι κόμβοι που παροχετεύουν την περιοχή των ματιών.

3. Ύπνος

Η έλλειψη ξεκούρασης εμφανίζεται αμέσως γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας, δεν νομίζετε; Στην πραγματικότητα, όταν δεν κοιμόμαστε καλά, οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν αμέσως!

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε τουλάχιστον, οκτώ ώρες τη νύχτα, χωρίς διακοπές. Επίσης, είναι απαραίτητο να πέφτουμε για ύπνο όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς ακόμα και εάν κοιμηθούμε πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο!

Top συμβουλή: Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι λειτουργίες του οργανισμού μας εντατικοποιούνται, ώστε να προσφέρουν ένα είδος αυτοθεραπείας στις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να χάσουμε την ευκαιρία; Με τίποτα!

4. Διατροφή

Η διατροφή δεν θα μπορούσε να μην παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία του δέρματός μας! Πέρα από την υγιεινή διατροφή, όμως, υπάρχουν στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κ.λπ.

Θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αμινοξέα, διευκολύνουν την αναγέννηση των κυττάρων και βοηθούν ώστε να διατηρείται το δέρμα μας σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Τροφές με τα θαυματουργά στοιχεία;

  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
  • Άπαχο κρέας
  • Λιπαρά ψάρια
  • Ελαιόλαδο

Top συμβουλή: Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δράση τους, χρησιμοποιώντας τα και ως μάσκα, όπως ελαιόλαδο με μέλι, ασπράδι αβγού με πολτοποιημένη πατάτα, κ.λπ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5. Αντηλιακό

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, ενισχύει την εμφάνιση κηλίδων και προωθεί τη λέπτυνση του δέρματος με αποτέλεσμα τη δημιουργία γραμμών έκφρασης.

Η χρήση ενός ειδικού αντηλιακού προϊόντος για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας θα ελαχιστοποιήσει την επίδραση του ήλιου, ενώ θα μειώσει και τον κίνδυνο ξηρότητας.

Top συμβουλή: Δεν παραλείπουμε να εφαρμόζουμε το αντηλιακό προϊόν κάθε ημέρα, όλες τις ημέρες του χρόνου. Ο ήλιος και οι αρνητικές του συνέπειες επιτίθενται και στην πιο πυκνή συννεφιά!

6. Ντεμακιγιάζ

Το μακιγιάζ και οι ρύποι της ατμόσφαιρας δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την περιοχή των ματιών μας. Ειδικά, μερικά σωματίδια στα προϊόντα μακιγιάζ έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν την οξυγόνωση του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες έκφρασης!

Ο σχολαστικός καθαρισμός των ματιών, σε συνδυασμό με τις πιο απαλές κινήσεις, θα διατηρήσει το βλέμμα μας φωτεινό και νεανικό, πραγματικά! Για αυτό τον λόγο δεν κοιμόμαστε ποτέ, μα ποτέ με μακιγιάζ!

Top συμβουλή: Για αποτελεσματικό και απαλό καθαρισμό των ματιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια νέα ρουτίνα ομορφιάς!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η αγάπη βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού

xristiana

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Για Την Τράπεζα Αίματος

xristiana