ΚεντρικήΟμορφιά

Αμυνθείτε! Ποιοι είναι οι εχθροί της επιδερμίδας μας και πώς θα τους… κατατροπώσουμε!

6/3/2023

Είστε μια γυναίκα της πόλης, εργαζόμενη, κοσμοπολίτισσα; Η επιδερμίδα σας αντιμετωπίζει ένα σωρό κινδύνους καθημερινά. Προστατέψτε την αποτελεσματικά με κάποιες μικρές κινήσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η ζωή στην πόλη κρύβει πολλούς… εχθρούς για την επιδερμίδα μας

Η ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με την κακή διατροφή, το αλκοόλ, το κάπνισμα αποδυναμώνουν την άμυνα του δέρματος και έτσι προκαλείται πρόωρη γήρανση.

Για να γνωρίζετε καλύτερα, αυτό που καταστρέφει τα λιπίδια, τις πρωτεΐνες και το DNA των κυττάρων της επιδερμίδας είναι το όζον. Το όζον απογυμνώνει την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας από το βασικό συστατικό της, που είναι η βιταμίνη Ε.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα αίσθημα «τραβήγματος», ξηρότητα ακόμη και φλεγμονή, αφού η βιταμίνη Ε προστατεύει καθοριστικά τα λιπίδια, τα οποία αποτελούν το «φράγμα» απέναντι στο περιβάλλον.

Τι κάνουμε;

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να χρησιμοποιείται προϊόντα με αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χειμώνα και καλοκαίρι, και μην ξεγελιέστε από τη συννεφιά…

Το δεύτερο όπλο είναι ο καλός καθαρισμός. Κάντε απολέπιση, χρησιμοποιείτε απαλά αλλά βαθέως καθαρισμού προϊόντα, γιατί έτσι το δέρμα καταφέρνει να αναπνέει και άρα αμύνεται καλύτερα κατά της ρύπανσης και επίσης χρησιμοποιείτε καλλυντικά με αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των κυττάρων. Η δράση των ελευθέρων ριζών είναι η σημαντικότερη αιτία για τη γήρανση της επιδερμίδας, επειδή καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Αν ο εργασιακός σας χώρος είναι σε γραφείο, και εδώ… καραδοκούν άλλοι εχθροί!

Οι ακτίνες του ήλιου, που σας… λούζουν όλη μέρα από το παράθυρο, τα κλιματιστικά, τα βακτηρίδια, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ο δυνατός φωτισμός, η ακτινοβολία από τον υπολογιστή… Θέλετε κι άλλα;

Όλα αυτά έχουν επίπτωση στην όψη και στην καλή υγεία της επιδερμίδας σας. Την αφυδατώνουν και την κάνουν να φαίνεται πιο θαμπή.

Τι κάνουμε;

Θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίζετε για την ενυδάτωση του δέρματός σας. Θυμηθείτε ότι η ατμόσφαιρα σε ένα γραφείο αφαιρεί από την επιδερμίδα τα αντιοξειδωτικά, επιβραδύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων και ταυτόχρονα εμποδίζει την οξυγόνωσή τους.

Για μια ακόμη φορά ο σωστός και συστηματικός καθαρισμός του δέρματος είναι σωτήριος. Ενώ για την ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη μια καλή ενυδατική κρέμα που εμποδίζει την απώλεια της υγρασίας και αποκαθιστά το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος.

Αν τώρα η ατμόσφαιρα στο γραφείο είναι πολύ ξηρή, δεν είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιείτε ιαματικό νερό σε μορφή σπρέι, το οποίο αποκαθιστά την υγρασία τόσο στο δέρμα, όσο και στον αέρα που σας περιβάλλει.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

18ο Φοιτητικό Συνέδριο Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ

xristiana

Δήμος Χαλκηδόνος: Συνεχίζονται από σήμερα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

xristiana

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ καντίνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

xristiana