Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

62

10/9/2022

Το Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org), διοργανώνει το 2o Skill Up Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (skillup.gr) στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2022. Το Skill Up Forum περιλαμβάνει επιμορφωτικά εργαστήρια, panels, διαδραστικές συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης της επιχειρηματικής σκηνής με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση των προσόντων, την ανάδειξη εργαλείων/πόρων, καθώς και τη δικτύωση νέων επιχειρηματιών, start-upper και επαγγελματιών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10:45 – 11:30, το Skill Up Forum διοργανώνει δυναμικές συζητήσεις, φιλοξενώντας εκπροσώπους της Κυβέρνησης και στελέχη της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας, στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό της εκδήλωσης, θα δώσει ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ στο πάνελ συζήτησης με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες του επαγγελματία του αύριο, συμμετέχουν η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications της Bayer Hellas, η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης & μέλος του Δ.Σ., The People’s Trust, η Ρόζι Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead της SAP Hellas, ο Χάρης Τσαβδάρης, National Technology Officer της Microsoft και ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship. Τη συζήτηση συντονίζει ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune Greece. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τις εξελίξεις του Forum στον ακόλουθο σύνδεσμο: Facebook Event bit.ly/skillupTIF.

To 1o Skill Up Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα συνδιοργανώθηκε από το Envolve Entrepreneurship και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρ. ΟΑΕΔ) το 2021, στο πλαίσιο της, περσινής, 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Εnvolve, αναγνωρίζοντας τη σημασία της δια βίου μάθησης, της τεχνολογίας και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος για την αγορά εργασίας, διοργανώνει το Forum, για δεύτερη χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και τη διασύνδεση με ευκαιρίες και γνώσεις που προσφέρουν τεχνολογικοί κολοσσοί και οργανισμοί υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το Skill Up Forum μετρά 14 υποστηρικτές, και συγκεκριμένα τη Bayer Hellas ως Gold Sponsor, τη SAP Hellas και το The People’s Trust ως Silver Sponsors, την Αmazon Web Services, το Bizrupt, το POS4Work, την Performance Coaching, τη Finance Lady, τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και το Together: Powered by TITAN & among ως Bronze Sponsors, ενώ Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Eventora και το OK!Thess.Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship δήλωσε: «Στόχος του Envolve, μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, είναι να αποτελέσει αρωγό σε όσους αναζητούν διαρκώς την προσωπική τους εξέλιξη, προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι προς την εκπλήρωση των επαγγελματικών τους στόχων. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή όλων των οργανισμών και τεχνολογικών κολοσσών που υποστηρίζουν το Skill Up Forum, ενισχύοντας το κίνητρο της ομάδας μας για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του οργανισμού μας στον τομέα της εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης. Οι επαγγελματίες του αύριο, εξελίσσονται σήμερα.»

To Skill Up Forum προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στους τομείς της τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, προγραμματισμού, οικονομικών, ψηφιακού μάρκετινγκ, δημόσιας ομιλίας, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου, σύνθεσης βιογραφικού και εύρεσης θέσης εργασίας. Όλες οι δράσεις απευθύνονται σε όσους αναζητούν την εξέλιξη των δεξιοτήτων τους για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η προεγγραφή, καθώς υπάρχει όριο συμμετοχής για κάθε θεματική.

14 εργαστήρια

Από την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, έως την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται 14 εργαστήρια.


• «Give your skills a real boost with an introduction to SAP technology» από τη SAP Hellas, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 19:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).


• «Digital Marketing & Marketing Strategy» από τη Bayer Hellas, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00 – 21:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).


«Public Speaking» από την Performance Coaching, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 18:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).


• «Finance Literacy» από τη Finance Lady, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 – 19:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).


• «Cloud Basics for Citizens» από την Amazon Web Services, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 17:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «How to get Cloud Certified» από την Amazon Web Services, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 – 18:30 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «Innovation at Amazon» από την Amazon Web Services, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00 – 20:00 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «Γνωρίστε το Together, τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη» από τo Together: Powered by TITAN & Among, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00 – 21:00, στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).


• «Build your personal Value Proposition» από τo POS4work, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 19:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).


• «Time Management & Tools» από τo Bizrupt, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 – 21:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).


• «Intro to Machine Learning on AWS» από την Amazon Web Services, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 17:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «Hybrid Cloud» από την Amazon Web Services, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 18:00 – 18:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «Building & Scaling your Startup on AWS» από την Amazon Web Services, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 – 20:00 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


• «Ο αγρότης-επιχειρηματίας του μέλλοντος» από τη Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – 19:00 στο OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).


Στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης που προσφέρει το Skill Up Forum, διοργανώνεται μια συνάντηση με στελέχη του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: https://cityportal.gr