ΚεντρικήΟμορφιά

Ασετόν: Πόσο κακό κάνει στα νύχια

23/9/2022

Πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά.

Το ασετόν που χρησιμοποιείτε για την αφαίρεση του βερνικιού στα νύχια σας -αλλά και διάφορες άλλες χρήσεις μέσα στο σπίτι και την καθημερινότητά σας– είναι ένας χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες.

Αλλά για σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα οι ειδικοί προειδοποιούν για τις βλαβερές επιπτώσεις του. Άλλωστε, η ύπαρξη και μόνο των αφαιρετικών βερνικιού χωρίς ασετόν υποδηλώνει ότι υπάρχει λόγος να αναζητήσουμε μια εναλλακτική λύση. Πόσο κακό, τελικά, κάνει το ασετόν στα νύχια;

Είναι το ασετόν κακό για τα νύχια σας;

Ασετόν

Σύμφωνα με το Woman & Home, αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί, επειδή όλοι οι ειδικοί με τους οποίους μίλησε συμφώνησαν ότι είναι -ή τουλάχιστον μπορεί να είναι. «Ναι, η ακετόνη μπορεί οπωσδήποτε να βλάψει τα νύχια σας», εξηγεί η ειδικός στην περιποίηση νυχιών της Mavala, Lynn Gray. «Η ακετόνη είναι ένας ισχυρός χημικός διαλύτης που μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα των νυχιών. Μπορεί, επίσης, να κάνει τα νύχια εύθραυστα λόγω της ξηραντικής της επίδρασης».

Αλλά πριν πετάξετε το ασετόν για τα νύχια σας στον κάδο απορριμμάτων, η τεχνικός νυχιών της Elegant Touch, Sara Sordillo, πιστεύει ότι τα προβλήματα με το ασετόν μπορεί να προκύψουν από τον τρόπο χρήσης της. «Το ασετόν ξηραίνει, αλλά δεν πρέπει να προκαλεί ζημιά αν χρησιμοποιείται σωστά», εξηγεί η Sordillo. «Χρησιμοποιήστε το περιστασιακά όταν χρειάζεται να αφαιρέσετε βερνίκι, τζελ ή ψεύτικα νύχια. Στη συνέχεια, αν δεν εφαρμόζετε κανένα προϊόν νυχιών μετά την αφαίρεση, εφαρμόστε αμέσως λάδι νυχιών για να ενυδατώσετε ό,τι χάθηκε».

Πώς να προστατέψετε τα νύχια σας από το ασετόν

Ασετόν

Αν δεν σκοπεύετε να τα βάψετε ξανά άμεσα, επικεντρωθείτε στη μεταγενέστερη φροντίδα των νυχιών σας. Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να κάνετε ένα διάλειμμα από το χρώμα πού και πού για να εφαρμόσετε αντ’ αυτού τα καλύτερα δυναμωτικά νυχιών. «Ένας ορός νυχιών θα διατηρήσει και θα αποκαταστήσει την υγρασία για να διατηρήσει την ελαστικότητα της πλάκας των νυχιών», εξηγεί η Gray. «Θα συνιστούσα, επίσης, μια θρεπτική κρέμα νυχιών για να βοηθήσει περαιτέρω στην ενυδάτωση των νυχιών».

Ωστόσο, αν τα γυμνά νύχια δεν είναι και τόσο του στυλ σας, μερικά βήματα προετοιμασίας και η εκμάθηση του πώς να βάφετε τα νύχια σας με προσοχή μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά ως προς την εικόνα και την υγεία τους.

«Αν χρησιμοποιείτε ασετόν και στη συνέχεια εφαρμόζετε βερνίκι νυχιών, χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό βερνίκι βάσης, δύο στρώσεις χρώματος και ένα top coat», συμβουλεύει η Sordillo, η οποία καταλήγει ότι πρέπει πάντα «να τελειώνουμε με λάδι για την επιδερμίδα των νυχιών για να βοηθήσουμε στην ενυδάτωση των αφυδατωμένων περιοχών».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

“Χοροί και Μουσικές του Κόσμου” στην Κηφισιά

xristiana

Meteo: Εξαίρεση η Ελλάδα με «χαμηλές» θερμοκρασίες τον Αύγουστο

xristiana

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού

xristiana