ΚεντρικήΚοινωνικά

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας Δήμου Κιλκίς

23/9/2022

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Κουκλοθεάτρου και της Παντομίμας στον Δήμο Κιλκίς, η εποχή με τα γλυκά χρώματα του φθινοπώρου που δίνει ζωή στα όνειρα των παιδιών απλώνοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους παραμυθένιες παραστάσεις, στολισμένες με τα μαγικά σύνεργα της τέχνης του κουκλοθεάτρου.

Ακουμπισμένο στους αρμούς της παιδικής φαντασίας και αθωότητας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς έρχεται και πάλι στην πόλη του Κιλκίς, με ανανεωτική και παιχνιδιάρικη διάθεση, για να σκορπίσει χαρά στους μικρούς φίλους και στους ενήλικες φανατικούς οπαδούς του, με νέες σαγηνευτικές ιστορίες από τις πολύβουες γειτονιές του πλανήτη μας, και να τους χαρίσει την κοσμοπολίτικη αύρα του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς συμπληρώνει είκοσι χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην πολιτιστική σκηνή του τόπου και η νεανική του λάμψη είναι εμφανής στη φετινή διοργάνωση.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η πόλη του Κιλκίς θα κινηθεί στους γιορταστικούς ρυθμούς του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ, παρέα με τους πολύχρωμους επισκέπτες του, με νέους και παλιούς καλλιτεχνικούς θιάσους, με ποιοτικές και βραβευμένες παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας για το παιδί και για όλη την οικογένεια, με σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου, με επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια που υπογραμμίζουν την παιδαγωγική και καλλιτεχνική διάσταση του Φεστιβάλ. Το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εξακολουθεί να είναι η ‘’ψυχή’’ του Φεστιβάλ.

Στους χώρους του θα φιλοξενηθεί πλήθος παραστάσεων για κάθε ηλικία ενώ στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και στην πλατεία Ειρήνης θα παρουσιαστούν παραστάσεις δρόμου και θεατρικό παιχνίδι με τη συνδρομή για δεύτερη συνεχή χρονιά των φοιτητών του παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ ανοίγεται ξανά στην Περιφέρεια με παραστάσεις που θα δοθούν στα Δημοτικά Σχολεία Χέρσου, Ευκαρπίας και Νέας Σάντας. Η πλούσια σε αντικείμενα έκθεση, το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, που πραγματεύεται ζητήματα πολυπολιτισμικότητας, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και για τους μαθητές στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, όπου θα υλοποιηθούν και επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες και εκπαιδευτικούς.

Όλες οι παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες της διοργάνωσης είναι ανοιχτές για το κοινό και προσφέρονται δωρεάν.

Η επίσημη τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με την παράσταση παντομίμας και κουκλοθεάτρου ‘’Cuentos Pequenos’’.

Το Διεθνές Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κιλκίς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο αναγνωρίζοντας την πολιτιστική και εκπαιδευτική αίγλη του κορυφαίου θεσμού επιχορηγεί από φέτος τις εκδηλώσεις του, με προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, διάρκειας έξι ετών.

Η αποτύπωση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ σε αριθμούς

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς σε αριθμούς:

– 11 ημέρες
– 31 παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παραστάσεις δρόμου στην πόλη του Κιλκίς
– 3 παραστάσεις σε Περιφερειακά Δημοτικά Σχολεία (Χέρσου, Ευκαρπίας, Νέας Σάντας)
– 1 έκθεση – εργαστήριο Το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’ στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής ανοιχτή για το κοινό και για σχολικές επισκέψεις
– 2 δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια δεκαέξι ωρών για εκπαιδευτικούς
– 1 δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο δώδεκα ωρών για ενήλικες
– 13 καλλιτεχνικοί θίασοι, (εννέα από το εξωτερικό και τέσσερις από την Ελλάδα)
– 9 συμμετέχουσες χώρες (Ισπανία, Περού, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ιταλία, Βραζιλία, Αργεντινή,Ουρουγουάη, Ελλάδα)

Το ταξίδι στη χαρά του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας, στους δρόμους της διαπολιτισμικότητας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας όπου να ‘ναι ξεκινά…

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος από τον Δήμο Χανίων

xristiana

Ο σύζυγος και η εφημερίδα…!

xristiana

Το TikTok έχει τρελαθεί με αυτό το κόλπο με το αγγούρι που μειώνει τους ερεθισμούς στο πρόσωπο!

xristiana