ΚεντρικήΚοινωνικά

Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 από το iMEdD: A Matter of Trust

23/9/2022

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development),επανέρχεται με μια διευρυμένη ετήσια διοργάνωση, τοποθετώντας στο επίκεντρο το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οι πιθανοί τρόποι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού.

Η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου 2022στην καρδιά της Αθήνας στο εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες -είτε έμπειροι δημοσιογράφοι, είτε στην αρχή της καριέρας τους- θα ανταλλάξουν προβληματισμούς, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαφάνεια, την ανεξαρτησία του ρεπορτάζ, τον περιφερειακό Τύπο, τη δημοσιογραφία δεδομένων, τα διασυνοριακά σχήματα, εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τη διασταύρωση πληροφορίας, τη δημοσιογραφία στον πόλεμο και πληθώρα άλλων επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν την κοινότητα, μέσα από πλήθος εργαστηρίων, ομιλιών, συζητήσεων, casestudiesκαι άλλων δράσεων.

Θα παρευρεθούν περισσότεροι από 100 καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης και εκπρόσωποι ανεξάρτητων Οργανισμών, όπως η Christiane Amanpour – Επικεφαλής διεθνών ειδήσεων του CNN, ο Jamie Angus – Chief Operating Officer του Al Arabiya και ο Pavol Szalai – Επικεφαλής του Γραφείου ΕΕ/Βαλκανίων στο RSF.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οργανισμούς όπως το BIRN, EDJNet, EuropeanPressPrize, ICIJ, Solomon, και ReportersWithoutBorders θα έχουν όσοι βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του MediaVillage ενώ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ξεχωριστά sessions για το όραμα και τις δράσεις των οργανισμών αυτών.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ “TheKillingofaJournalist”, παρουσία του σκηνοθέτη Matt Sarnecki, senior producer του OCCRP, με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει την εβδομάδα Δημοσιογραφίας, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 09 Οκτωβρίου με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου να πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση των βραβευθέντων του στα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή. Μπορείτε να εγγραφείτε στο https://forum.imedd.org επιλέγοντας τις ημέρες και τα εργαστήρια που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, επισκεφθείτε την κατηγορία FAQ εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας στοinfo@imedd.org.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Χριστουγεννιάτικη Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων Και Ειδών Πρώτης Ανάγκης Από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»

xristiana

“Μαυροθάλασσα κυρά μου!” Η συμβολή των γυναικών στην ποντιακή μουσική τέχνη | Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης “Τάσος Πεζιρκιανίδης”

xristiana

Ενημερωτική εκδήλωση για το καλοκαίρι

xristiana