ΚεντρικήΟμορφιά

4 ενεργά συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη βραδινή σου ρουτίνα

10/8/2022

Αν θέλεις να έχεις ένα υγιές δέρμα, θα πρέπει να φροντίζεις για αυτό σε καθημερινή βάση και πόσο μάλλον όταν καθημερινά εκτίθεσαι σε ένα περιβάλλον γεμάτο ρύπους. Προσπάθησε λοιπόν όσο κουρασμένη και αν είσαι από όλη την ημέρα, να εντάξεις ενεργά κι ευεργετικά συστατικά στη καθημερινή ρουτίνα σου λίγο πριν κοιμηθείς. Το πρωί το δέρμα σου θα λάμπει! Εμείς σου παρουσιάζουμε 4 από αυτά.

Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α, που σε βοηθούν να έχεις ένα ομοιόμορφο και νεανικό δέρμα. Με τα συγκεκριμένα συστατικά μπορείς να αντιμετωπίσεις την ακμή, τις λεπτές γραμμές αλλά και τον αποχρωματισμό του δέρματος. Όμως εκτός από τα θετικά που σου προσφέρουν τα ρετινοειδή, έχουν και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζεις, όπως ότι προκαλούν ερεθισμό, ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Για αυτό είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς το βράδυ και να εφαρμόζεις αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποίησε τα σε μορφή κρέμας ή ορό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη χρήση καθώς το δέρμα σου γίνεται πιο ανεκτικό σε αυτά. Τέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περίπτωση που είσαι έγκυος θα πρέπει να τα αποφεύγεις.

Το σκουαλένιο προέρχεται από το ελαιόλαδο οπότε ανήκει στα  φυτικά έλαια. Πρόκειται για ένα ενεργό συστατικό με μεταξένια υφή χωρίς ίχνος λιπαρότητας που ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα. Οι μαλακτικές ιδιότητές του το καθιστούν ένα δημοφιλές συστατικό στις κρέμες, στα γαλακτώματα και στους ορούς. Επίσης το σκουαλένιο βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού των λιπιδίων και προστατεύει το δέρμα από την αφυδάτωση.

Το έλαιο Marula είναι ένα φυσικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου marula στη στην Αφρική. Το συγκεκριμένο συστατικό σφραγίζει την ενυδάτωση, μαλακώνει το δέρμα, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς επίσης έχει και αντιγυραντικές ιδιότητες λόγω του κολλαγόνου που διαθέτει. Ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα βαρύ έλαιο λόγω της λιπαρότητας του, είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείς το βράδυ.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, των φιστικιών, όλων των μούρων, ακόμη και στη μαύρη σοκολάτα. Διατίθεται σε σκόνη, χάπι ή υγρή μορφή αλλά και σε ενυδατικές κρέμες. Οι ιδιότητες που έχει είναι σπουδαίες διότι μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος, βελτιώνει τη συνολική υφή του και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες αποτρέπουν τη σύνθεση κολλαγόνου αλλά και ελαστίνης. Και βέβαια είναι άλλο ένα συστατικό που θα πρέπει να εντάξεις στη νυχτερινή ρουτίνα σου για βέλτιστα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.roulastamatopoulou.com

Related posts

Δ. Πυλαίας: Ισότιμη Αλυσίδα Προσβασιμότητας Για ΑμεΑ, Σε Αθλητικούς Χώρους & Events

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Δ. Ωραιοκάστρου: Νέα Συλλογή Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Την Ουκρανία

xristiana