ΚεντρικήΟμορφιά

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς σε μια body lotion αν το δέρμα σου είναι ξηρό;

30/10/2023

Όταν αναζητάς την ιδανική κρέμα σώματος για το δέρμα σου που τυγχάνει να είναι ξηρό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύεις στα σωστά συστατικά, για την καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, που διαρκεί. Να λοιπόν τι μπορείς να επιλέγεις ως βάση της ενυδατικής σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Υαλουρονικό οξύΤο υαλουρονικό οξύ είναι ένας ισχυρός ενυδατικός παράγοντας που μπορεί να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Βοηθά στην προσέλκυση και διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο και σφριγηλό.
00:00/00:00
ΓλυκερίνηΗ γλυκερίνη είναι ένα άλλο αποτελεσματικό ενυδατικό που «τραβάει» την υγρασία στο δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του.
Βούτυρο καριτέΤο βούτυρο καριτέ είναι μια πλούσια, φυσική ενυδατική κρεμώδης ουσία που περιέχει βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Παρέχει έντονη ενυδάτωση και βοηθά στην καταπράυνση και θρέψη της ξηρής επιδερμίδας.
ΚεραμίδιαΤα κεραμίδια είναι φυσικά λιπίδια που διατηρούν υγιή τον φραγμό του δέρματος. Βοηθούν στη διατήρηση και αποκατάστασή του, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας και διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο.Aloe VeraΗ αλόη έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες, που την καθιστούν σε μια καλή επιλογή για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στον κατευνασμό της ερυθρότητας και της φλεγμονής ενώ παρέχει μπόλικη υγρασία.ΟυρίαΗ ουρία είναι ένας υγραντικός και κερατολυτικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος και να κλειδώσει την υγρασία.Βιταμίνη ΕΗ βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσει στη συγκράτηση της υγρασίας.Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3)Η νιασιναμίδη είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, να βελτιώνει την κατακράτηση υγρασίας και να μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, καθιστώντας την κατάλληλη για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.Γαλακτικό οξύΤο γαλακτικό οξύ είναι ένα απαλό άλφα υδροξυ-οξύ (AHA) που απολεπίζει την επιφάνεια του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και προάγοντας μια πιο λεία, ενυδατωμένη επιδερμίδα.Πανθενόλη (Βιταμίνη Β5)Η πανθενόλη είναι ένα καταπραϋντικό και ενυδατικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και να μειώσει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.ΑλλαντοΐνηΗ αλλαντοΐνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να καταπραΰνει και να προάγει την επούλωση του δέρματος. Βοηθά στην ενυδάτωση και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πολύ ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Στο 1ο δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηλιούπολης

xristiana

Χιλή: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ – «Αναμένονται» εκρήξεις που θα ξεπερνούν σε ύψος τα 5 χλμ

xristiana

4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας “Be Your Own Boss”

xristiana