ΚεντρικήΟμορφιά

Τips για απαλή και μεταξένια επιδερμίδα

19/3/2022

Η φροντίδα του σώματος ξεκινά από το μπάνιο.  Οι ειδικοί συμβουλεύουν πάντα να αποφεύγουμε τα πολύωρα αφρόλουτρα και να περιοριζόμαστε στα ντους. Φρόντισε το νερό να βρίσκεται σε μέτρια θερμοκρασία για να μην προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα σου.  

Επίσης δώσε προσοχή στα αφρόλουτρα που χρησιμοποιείς. Τα καθαριστικά προϊόντα περιέχουν συστατικά που απομακρύνουν τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλούν ξηρότητα. Προτίμησε κάποια με ενυδατικά συστατικά όπως είναι το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο καριτέ, το έλαιο αργκάν και το μέλι.

Οι ενυδατικές κρέμες σώματος με ελαφριά υφή ναι μεν απορροφώνται πολύ εύκολα από την επιδερμίδα αλλά συνήθως δεν της προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται.Προτίμησε λοιπόν μία με πλούσια υφή και εφάρμοσέ την με κυκλικές κινήσεις μασάζ.

Τέλος μην ξεχνάς την απολέπιση. Είναι απαραίτητη για την υγεία και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος και να ανανεώσεις το δέρμα σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθλεοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

xristiana

Golden nails for Christmas

xristiana

Καιρός: Έρχονται βροχές, εξασθενούν οι άνεμοι

xristiana