ΚεντρικήΥγεία

Καφές: Πόσο επιβλαβής είναι η προσθήκη ζάχαρης

24/1/2022

Γιατί να την αποφεύγετε – Με τι να την αντικαταστήσετε.

Ο καφές είναι ένα υγιεινό ρόφημα από μόνος του, αλλά μπορεί εύκολα να γίνει επιβλαβής απόλαυση όταν προσθέτει κανείς ζάχαρη σε αυτόν. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς να πιουν τον καφέ τους. Ωστόσο, ο μαύρος καφές έχει πικρή γεύση για τους περισσότερους με αποτέλεσμα να προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης ή γλυκαντικών για να κάνουν τον καφέ τους να έχει καλύτερη γεύση.

Καφές

Δεν είναι μυστικό, λοιπόν, ότι η ζάχαρη είναι επιβλαβής για την υγεία, καθώς έχει μικρή έως καθόλου θρεπτική αξία και μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως αύξηση βάρους, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις, αναφέρει το Medical News Today.

Τα φυσικά σάκχαρα, που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν έχουν τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό με τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Η ζάχαρη διατίθεται σε πολλές μορφές, όπως δεξτρόζη, σακχαρόζη, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη και νέκταρ αγαύης. Όταν αγοράζετε προϊόντα για να γλυκάνετε τον καφέ σας, αναζητήστε αυτά τα συστατικά και αποφύγετε τα όταν είναι δυνατόν. Ο καλύτερος τρόπος για να γλυκάνετε τον καφέ σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό γλυκαντικό όπως η στέβια.

Γυναίκα αρνείται να βάλει ζάχαρη στον καφέ της

Τα οφέλη του καφέ για την υγεία

Εάν αποφεύγετε να προσθέτετε πολλή ζάχαρη στον καφέ σας, τότε γίνεται ένα υπέροχο ρόφημα για να προσθέσετε στο πρωινό σας. Το να πίνετε καφέ κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο, εξηγεί το Eat This, Not That!, ενώ μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν ένα έως πέντε φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εκείνους που έπιναν λίγο ή καθόλου καφέ.

Σύμφωνα με το Eat This, Not That!, «οι ερευνητές ανέφεραν ότι η κατανάλωση ενός έως τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα συσχετίστηκε με 15% μείωση του κινδύνου θανάτου». Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακριβώς γιατί ο καφές μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να οφείλεται στα αντιοξειδωτικά, την καφεΐνη και άλλες φυσικές ενώσεις του ποτού που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Καφές

Ο καφές μπορεί, επίσης, να έχει νευρολογικά οφέλη. Σύμφωνα με το Healthline, ο καφές μπορεί να προστατεύσει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει τη σωματική απόδοση, να βοηθήσει στη συγκέντρωση και να προστατεύσει το συκώτι σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ για όσες έχουν ακμή

xristiana

Σκυλακάκης: Καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση του νερού η μεταρρύθμιση στις ΔΕΥΑ

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Σκορπιέ, θα υπάρξει μια ευχάριστη νότα στη συναισθηματική σου ζωή»

xristiana