ΚεντρικήΠεριβάλλον

Οδοντίατρος για ψάρια: Κτηνίατρος έσωσε τα δόντια και τη ζωή της Goldie σε μία σπάνια επέμβαση

24/1/2022

Ένας κτηνίατρος στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε επιτυχώς ένα κατοικίδιο ψάρι που έπασχε από μια σπάνια πάθηση, αποκαθιστώντας τόσο την ικανότητά του να τρώει όσο και το γοητευτικό του «χαμόγελο» σε μια -σπάνια- οδοντιατρική επέμβαση.

Το ψάρι, που ονομάζεται Goldie, είχε δόντια που είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε να φάει. Ο κτηνίατρος Daniel Calvo Carrasco συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα, το οποίο είχε προκληθεί από την αντιπάθεια του ψαριού για τα τρόφιμα με σκληρό κέλυφος που θα τα είχαν φθαρεί, απαιτούσε επείγουσα ιατρική παρέμβαση.

Αυτός και η ομάδα του στο Sandhole Veterinary Center, στο Κεντ, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, η οποία τους είδε να πριονίζουν τα πάνω δόντια της Goldie τουλάχιστον στο μισό.

Πώς έγινε η σπάνια επέμβαση

Πρώτα, νάρκωσαν το ψάρι προσθέτοντας κάποιο ήπιο αναισθητικό στη δεξαμενή του. Στη συνέχεια, μια κτηνιατρική νοσοκόμα τύλιξε την ασθενή με μια υγρή πετσέτα για να την αποτρέψει από το να στεγνώσει. Ήταν σημαντικό ότι η Goldie δεν ένιωθε απειλή, καθώς τα φουσκωτά ψάρια – όπως υποδηλώνει το όνομά τους – φουσκώνουν το σώμα τους σε άμυνα όταν ανησυχούν. Το ψάρι χρειαζόταν επίσης να λαμβάνει οξυγόνο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον Carrasco, τον οποίο επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση «πήγε εξαιρετικά ομαλά». Όλα τελείωσαν σε λιγότερο από μία ώρα «χωρίς κανένα απολύτως άγχος». Μετά από δύο ακόμη ώρες, η Goldie έτρωγε χωρίς πρόβλημα για πρώτη φορά εδώ και καιρό.

https://www.facebook.com/SandholeVets/posts/4823225667755692

Ο ιδιοκτήτης της, Mark Byatt, περιέγραψε την ανακούφισή του, ομολογώντας ότι ανησυχούσε πολύ, όχι μόνο για το κατοικίδιο ζώο του που έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, αλλά και επειδή η μεταφορά ενός μεγάλου τροπικού ψαριού ενέχει κάποιο κίνδυνο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Goldie πίσω στο σπίτι. Ζει πλέον χαρούμενη πίσω στη δεξαμενή της και φαίνεται να μην θυμάται πολλά από την επίσκεψή της στον οδοντίατρο», είπε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://www.newsbeast.gr

Related posts

ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο

xristiana

Μουσικοχορευτική παράσταση για καλό σκοπό 

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 2/3

xristiana