ΚεντρικήΥγεία

Το είδος ρυζιού που πρέπει να αποφύγετε για ένα υγιές συκώτι

24/1/2022

Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο «σκληρά εργαζόμενα» όργανα του σώματος. Μάλιστα, το Johns Hopkins Medicine, αναφέρει ότι το συκώτι εκτελεί περισσότερες από 500 ζωτικές λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από την παραγωγή χολής και τη μετατροπή της περίσσειας γλυκόζης σε γλυκογόνο έως τη ρύθμιση της πήξης του αίματος, ενώ σχεδόν κάθε τοξίνη και επιβλαβής ουσία που εισέρχεται στο σώμα σας υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω του ήπατος για να μην σας βλάψουν. Έχοντας αυτό κατά νου, λοιπόν, είναι λογικό γιατί θα θέλατε να διατηρήσετε το συκώτι σας όσο το δυνατόν πιο υγιές.

Ρύζι

Ένας από τους τρόπους για να διατηρήσετε ένα υγιές συκώτι είναι να επιλέξετε προσεκτικά τα τρόφιμα που τρώτε και δεν τρώτε. Σύμφωνα με το Everyday Health, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως το λευκό ρύζι συνδέονται με το λιπώδες συκώτι. Το λιπώδες συκώτι μπορεί να συμβάλει στην ηπατική νόσο, η οποία σχετίζεται με παχυσαρκίαδιαβήτη και καρδιακές προσβολές. Ευτυχώς, όμως, οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το καστανό ρύζι μπορεί να προστατεύουν από το λιπώδες ήπαρ. Αν σας αρέσει να τρώτε ρύζι, λοιπόν, αλλά ανησυχείτε για την υγεία του συκωτιού σας, επιλέξτε κάποιο από τα πιο υγιεινά είδη ρυζιού, όπως το καστανό όποτε μπορείτε.

Λευκό και καστανό ρύζι

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ρύζι

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά δημητριακά σε ολόκληρο τον κόσμο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι κακό για εσάς. Το λευκό ρύζι μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με το Medical News Today, ένα φλιτζάνι λευκό ρύζι περιέχει 260 θερμίδες, περίπου πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γραμμάριο λίπος. Το λευκό ρύζι συνήθως αφαιρεί το πίτουρο και το φύτρο του, πράγμα που σημαίνει ότι έχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά από κάποιες άλλες ποικιλίες ρυζιού. Το καστανό ρύζι, από την άλλη, διατηρεί το πίτουρο και το φύτρο του. Αυτό του δίνει ορισμένα πρόσθετα οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένες φυτικές ίνεςβιταμίνεςμέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Καστανό ρύζι μαγειρεμένο

Είτε απολαμβάνετε, λοιπόν, το λευκό είτε το καστανό ρύζι, πρόκειται για ένα φαγητό μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους. Οι πιο υγιεινοί τρόποι μαγειρέματος ρυζιού περιλαμβάνουν το βράσιμο ή το μαγείρεμά του στον ατμό, αλλά μπορεί, επίσης, να τηγανιστεί για μια νόστιμη τραγανή υφή. Πολλοί καρυκεύουν το ρύζι για να το κάνουν πιο νόστιμο, αλλά προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ αλάτι. Τέλος, όταν αγοράζετε συσκευασμένο ρύζι, ελέγξτε την περιεκτικότητα σε νάτριο και επιλέξτε ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μουσική βραδιά στην Άνω Σύρο με πανσέληνο

xristiana

35ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Του ΣΠΑΖ Στη Γλυφάδα

xristiana

Τα φρούτα που βοηθούν κατά της τριχόπτωσης

xristiana