Κεντρική

Το μέρος του προσώπου που εξαφανίζεται όσο μεγαλώνουμε

24/10/2024

Τα φρύδια έχουν το δικό του σημαντικό ρόλο στην έκφραση και την αρμονία των χαρακτηριστικών μας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε, πολλοί μπορεί να παρατηρούν ότι αρχίζουν να χάνονται. Τα φρύδια μας λεπταίνουν, αραιώνουν και σταδιακά εξαφανίζονται. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιοι είναι οι λόγοι και, κυρίως, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί;

Οι λόγοι πίσω από την εξαφάνιση των φρυδιών

Καθώς γερνάμε, τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα μας μειώνονται, και αυτό έχει άμεση επίπτωση στους θύλακες των τριχών, σύμφωνα με τη δερματολόγο Claire Wolinsky που μίλησε στη Huffington Post. Τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών, κάνοντάς τες πιο λεπτές ή ακόμη και διακόπτοντας την παραγωγή τους.

Επιπλέον, η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων, όπως αντηλιακών και ενυδατικών, μπορεί να φράξει τους θύλακες των τριχών, επιταχύνοντας τη λέπτυνση. Ακόμη, η υπερβολική αποτρίχωση σε νεαρή ηλικία είναι ένας ακόμη παράγοντας απώλειας τη φυσικής τους πυκνότητα.

Τα πρώτα σημάδια απώλειας πυκνότητας των φρυδιών μπορεί να εμφανιστούν στα 30 ή 40, ενώ γίνονται πιο εμφανή από τα 50 και έπειτα. Παρόλα αυτά, ο χρόνος εμφάνισης του προβλήματος εξαρτάται από παράγοντες όπως η γενετική, η συνολική υγεία και οι καθημερινές συνήθειες του ατόμου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως παρότι για τους περισσότερους ανθρώπους με το πέρασμα των χρόνων τα φρύδια χάνονται, για μια μικρότερη μερίδα, ιδιαίτερα άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, τα φρύδια μπορεί να πυκνώνουν, λόγω της ευαισθησίας των θυλάκων στις ανδρογόνες ορμόνες.

Πότε να επισκεφθείτε τον γιατρό

Αν παρατηρήσετε ξαφνική ή δραματική απώλεια φρυδιών, είναι καλό να μιλήσετε με έναν δερματολόγο. Παρά το γεγονός ότι η φυσική αραίωση είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποδεικνύει κάποια υποκείμενη ιατρική κατάσταση, όπως ο υποθυρεοειδισμός ή η αλωπεκία. Μια εξέταση αίματος για τα επίπεδα της βιταμίνης D και των θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να δώσει σημαντικές απαντήσεις.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Υπάρχουν αρκετές λύσεις για να διατηρήσετε ή να επαναφέρετε την πυκνότητα των φρυδιών. Από καλλυντικά προϊόντα και θεραπείες ανάπτυξης φρυδιών μέχρι τεχνικές μακιγιάζ, η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Οι οροί για ανάπτυξη φρυδιών μπορούν να βοηθήσουν στη διέγερση της ανάπτυξης, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους καθώς έχει διαπιστωθεί πως έχουν παρενέργειες σε κάποιους ανθρώπους. Οπότε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας και φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη χρήση του. Παράλληλα, η χρήση καστορέλαιου μπορεί επίσης να έχει αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν ειδικοί στη Huffington Post.

Για άμεσο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και προϊόντα μακιγιάζ όπως μολύβια φρυδιών για φυσικές, λεπτές γραμμές, ή πούδρες που δημιουργούν την αίσθηση της πυκνότητας. Εναλλακτικά, τεχνικές όπως η μη επεμβατική θεραπεία «brow lamination» (πλαστικοποίηση φρυδιών), μπορούν να δώσουν στα φρύδια ένα φυσικό αποτέλεσμα και να δώσουν ψευδαίσθηση πιο γεμάτων και λαμπερών φρυδιών.

Κατάλληλες επιλογές από κατάλληλους ανθρώπους

Η αραίωση των φρυδιών είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Παρότι η γενετική και η γήρανση δεν μπορούν να ελεγχθούν, μπορείτε με τις κατάλληλες επιλογές να διατηρήσετε ή να επαναφέρετε τη νεανική εμφάνιση των φρυδιών σας. Το σημαντικότερο είναι να είστε προσεκτικοί και να απευθυνθείτε σε ειδικούς για συμβουλές, αλλά και αν παρατηρήσετε ξαφνικές αλλαγές στα φρύδια σας. 

Πηγήhttps://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συναυλία Stavento στα Βασιλικά

xristiana

CMAS World Cup: Η “γιορτή” της Ελεύθερης Κατάδυσης για 1η φορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana