ΚεντρικήΟμορφιά

Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε κρέμα χεριών μπορεί να μην είναι αυτή που νομίζετε

27/8/2024

Για εκείνες που παλεύουν με τα μόνιμα ξηρά, το συχνό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο φτωχό δέρμα με τάση για ρωγμές. Ευτυχώς για όλες μας, όμως, αυτή είναι μια σχετικά εύκολη λύση: Απλώς αναβαθμίστε το τελετουργικό πλυσίματος των χεριών σας!

Για να το κάνετε αυτό, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση απαλών, ενυδατικών σαπουνιών, το ξέβγαλμα με χλιαρό νερό και την επένδυση σε μια κρέμα χεριών υψηλής ποιότητας για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματός σας.Όσο για το πότε να αλείψετε την εν λόγω κρέμα χεριών; Λοιπόν, έχετε ένα αρκετά σφιχτό παράθυρο – αλλά υπάρχει κάποιο περιθώριο.
Πότε να εφαρμόσετε κρέμα χεριών μετά το πλύσιμοΤώρα, σίγουρα δεν πρόκειται να αμελήσουμε τη σωστή υγιεινή των χεριών – το τακτικό πλύσιμο των χεριών σας είναι απαραίτητο. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το συχνό πλύσιμο μπορεί επίσης να αφαιρέσει το δέρμα σας από σημαντικά λιπίδια φραγμού. Και όταν ο λιπιδικός σας φραγμός υποβαθμίζεται συνεχώς, το δέρμα τείνει να εμφανίσει ρωγμές και κνησμό ή να γίνει φολιδωτό. Γι’ αυτό η αποκατάσταση αυτών των λιπιδίων είναι ζωτικής σημασίας, κάτι που μπορείτε εύκολα να κάνετε με μια κρέμα χεριών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.Οι δερματολόγοι γενικά συνιστούν την εφαρμογή της κρέμας σας το συντομότερο δυνατόν, αλλά ακόμα καλύτερα οποιαδήποτε στιγμή κάτω από δύο λεπτά μπορεί να κλειδώσει την υγρασία – απλώς μην την αναβάλλετε περισσότερο από αυτό. Αν περιμένετε πολύ, χάνετε αυτό το στενό παράθυρο ευκαιρίας να παγιδεύσετε και να σφραγίσετε πραγματικά αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα προτού εξατμιστεί όλο το νερό από την επιφάνεια, θέτοντας σε κίνδυνο περαιτέρω το δέρμα σας.Όταν αυτό το νερό εξατμιστεί (μια έννοια γνωστή ως διαεπιδερμική απώλεια νερού), θα αφήσει το δέρμα σας ακόμα πιο στεγνό από ό,τι ήταν πριν – ειδικά αν ξεπλύνετε με ζεστό νερό, το οποίο εξατμίζεται πιο γρήγορα.Η λύση; Κρατήστε την κρέμα χεριών σας κοντά. Να έχετε μια ενυδατική κρέμα χεριών μαζί σας ανά πάσα στιγμή και να την εφαρμόζετε μέσα σε λίγα λεπτά από το πλύσιμο ή την απολύμανση των χεριών σας όλη την ημέρα», λέει ο Bwe. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα χεριών μόνο όταν τα χέρια σας είναι υγρά — αν ζείτε σε ξηρό περιβάλλον, εργάζεστε με τα χέρια σας ή εάν είναι γενικά τραχιά και στεγνά αυτή τη στιγμή, μια ποιοτική κρέμα χεριών μπορεί να σας βοηθήσει να γεμίσετε τις ρωγμές και κρατήστε το δέρμα ελαστικό.Όσον αφορά τα συστατικά που είναι καλύτερα για την αποκατάσταση αυτών των λιπιδίων, οι ειδικοί συνιστούν την επιλογή μιας φόρμουλας με θρεπτικά έλαια και βούτυρα πλούσια σε λιπαρά οξέα. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας με πραγματικά, παραδοσιακά λίπη. Αυτές οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων. Σκεφτείτε το έλαιο moringa, το έλαιο βρώμης και το σκουαλένιο, καθώς και το βούτυρο καριτέ, για να μαλακώσετε το δέρμα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς

xristiana

Τα χτενίσματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις υγιή μαλλιά

xristiana

Δωρεάν Webinar: Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων Στα Ελληνικά Σχολεία

xristiana