ΚεντρικήΜαγειρική

Μακαρονάδα με κρέμα μελιτζάνας

20/8/2024

Υλικά

320 γραμμάρια ζυμαρικά

2 μελιτζάνες περίπου 500 γρ

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο

25 γρ ελαιόλαδο

7-8 φύλλα βασιλικού

350 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με κρέμα μελιτζάνας, πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Τρυπάμε το μέρος της φλούδας με τη μύτη του μαχαιριού. Τις τοποθετούμε με τη σάρκα προς το κάτω μέρος σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, τα τριμμένα τυριά , τον βασιλικό , λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το σκόρδο. Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, τέλος προσθέτουμε αλάτι και αρωματίζουμε με πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Βγάζουμε τα ντοματίνια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα μελιτζάνας και ανακατεύουμε προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών για να γίνει ωραία και ρευστή. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την κρέμα μελιτζάνας και με τα μισά ντοματίνια. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να αρωματισούν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα ντοματίνια, λίγα φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ζυμαρικά φούρνου με τυρί και σάλτσα τόνου

xristiana

Ανοικτό Διαδικτυακό Σεμινάριο Από Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Θωράκιση Ψυχικής Υγείας – Η Σημασία Της Αυτογνωσίας»

xristiana

4+1 καταπληκτικά οφέλη του καστορέλαιου για την ομορφιά!

xristiana