ΚεντρικήΥγεία

Ποιες γλώσσες αξίζει να μάθει το παιδί μου;

1/3/2024

Πολλοί γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναρωτιούνται ποιες γλώσσες αξίζει να μάθει το παιδί τους. Αν αμφιταλαντεύεστε και εσείς αν αξίζει να ξεκινήσετε μαθήματα ξένων γλωσσών όπως αγγλικά, γαλλικά https://www.siountri.gr/language/mathimata-gallikon/, ιταλικά κτλ, παρακάτω δημιουργήσαμε μια λίστα με ξένες γλώσσες που θα φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον των παιδιών σας και τους τρόπους με τους οποίους πρόκειται να τα ωφελήσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Στα μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός από το ότι το παιδί σας θα αποσπάσει αμέτρητα θετικά στοιχεία έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, να γνωρίσει συνομήλικούς του και να συζητήσει. Είναι καλό ένα παιδί να ασχολείται με εξωσχολικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση και να κάνει μια δραστηριότητα όπως για παράδειγμα ξένες γλώσσες.

  1. Αγγλικά

Τα αγγλικά είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και μάλιστα τη συναντάμε στη καθημερινή μας ζωή, αλλά και σε διάφορες πληροφορίες του διαδικτύου. Οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού και αν επισκεφθείτε η γνώση των βασικών φράσεων και λέξεων στα αγγλικά είναι απολύτως απαραίτητη.

Φυσικά όπως γνωρίζετε και οι ίδιοι η γνώση αγγλικών είναι ένα προσόν το οποίο είναι  αναγκαίο να υπάρχει σε οποιονδήποτε επαγγελματικό τομέα και αν στραφείτε. Η γνώση αυτής της ξένης γλώσσας και πιο συγκεκριμένα ένα  πτυχίο proficiency θα ζητηθεί από το παιδί σας σε κάθε πεδίο που θα αναζητήσει μια θέση εργασίας.

  • Γαλλικά

Η Γαλλία είναι η χώρα της μόδας, της κουλτούρας, της υψηλής ραπτικής, του καλού φαγητού και της τέχνης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η εκμάθηση γαλλικών αποτελεί ένα εφόδιο για όλη τη ζωή του παιδιού σας. Τα γαλλικά είναι μια γλώσσα την οποία μπορεί να μάθει μέχρι και ένα νέο παιδί καθώς το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι υψηλό και ταυτόχρονα οι κανόνες γραμματικής και συντακτικού είναι απλοί και κατανοητοί.

Τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα των δημόσιων σχέσεων, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα και στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, της νομικής κάτι το οποίο θα ανοίξει πολλές ευκαιρίες και δρόμους στο επαγγελματικό ταξίδι του παιδιού σας.

  • Ρωσικά

Τα ρωσικά https://www.siountri.gr/language/mathimata-rosikon/ θεωρούνται μια γλώσσα με ένα αρκετά ψηλό επίπεδο δυσκολίας. Βέβαια η ελληνική με τη ρωσική διάλεκτο συνδέονται στενά όπως και η ελληνική με τη ρωσική ιστορία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχουμε ομοιότητες στο συντακτικό, τη γραμματική και γενικότερα σαν γλώσσες.

Τα τελευταία χρόνια με βάση πολλά στατιστικά δεδομένα έχει καταγραφεί μια άνοδος στην αλληλεπίδραση της Ελλάδας με τη Ρωσία στον τομέα των συναλλαγών και του τουρισμού και κατ’ επέκταση έτσι δημιουργούνται και οι ανάγκες επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο αυτά κράτη.

Η γνώση ρωσικών θα αναβαθμίσει το βιογραφικό του παιδιού σας και θα του δώσει εξέχουσα θέση στην αγορά εργασίας,  κάτι το οποίο είναι αναμφισβήτητα ένα πλεονέκτημα που κάθε γονιός θέλει να προσφέρει στο παιδί του.

Related posts

«Tο Κλειδί Της Ευτυχίας»: Εκδήλωση Για Την Πρόληψη Εξαρτήσεων

xristiana

Εκδήλωση Του Κοινού Των Μαγνήτων Για Την Κλιματική Κρίση

xristiana

Τα μυστικά για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σου με την υγρασία

xristiana