ΚεντρικήΟμορφιά

Ξεκινώντας τις καλοκαιρινές αγορές μας

1/3/2024

Μπορεί το καλοκαίρι να μετρά κάποιους μήνες μακριά αλλά ήδη ανυπομονούμε να ανοίξει ο καιρός και να μεγαλώσει η ημέρα.

Στην Ελλάδα, το κλίμα ευνοεί την καλοκαιρινή περίοδο και όλα γύρω μοιάζουν φτιαγμένα γι’ αυτή την περίοδο. Από τις πρώτες ζεστές ημέρες, πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τις βόλτες στη θάλασσα, ακόμα και τα μπάνια. Όταν έρχονται αυτές οι μέρες πάντα ψάχνουμε να βρούμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα και παπούτσια, προσπαθούμε να θυμηθούμε που τα έχουμε κρύψει, χωρίς επιτυχία πολλές φορές. Γι’ αυτό λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε προβλέψει για μία τέτοια στιγμή, να έχουμε ξεθάψει αυτά που έχουμε και να έχουμε προμηθευτεί αυτά που μας λείπουν.

Αυτή η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι η καλύτερη για τις early summer αγορές μας. Σε αρκετά μαγαζιά, θα βρούμε ρούχα και παπούτσια από περσινές συλλογές σε εκπτώσεις και πολλά άλλα έχουν ήδη αρχίσει να λανσάρουν την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή τους. Αν σκέφτεστε κι εσείς ποια είναι τα απαραίτητα καλοκαιρινά είδη που πρέπει να έχετε στη συλλογή σας, η παρακάτω λίστα ίσως σας βοηθήσει να οργανώσετε τα πρώτα ψώνια σας.

Τσάντα θαλάσσης

Η τσάντα θαλάσσης είναι από τα πράγματα που κάθε χρόνο λέμε «του χρόνου επιτέλους πρέπει να πάρω καινούργια» αλλά πάντα όταν έρχονται τα καλοκαιρινά έξοδα δίνουμε στην παλιά μας τσάντα άλλη μία χρονιά παράταση. Μήπως όμως φέτος να κάνουμε αυτή την αγορά νωρίτερα ώστε να μη μας φανεί; Αυτά που πρέπει να προσέξουμε αγοράζοντας μία τέτοια τσάντα είναι να είναι ευρύχωρη, να έχει μικρότερες τσέπες οι οποίες να κλείνουν με φερμουάρ (ώστε να μπορούμε μέσα να βάζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα χωρίς κίνδυνο να τα χάσουμε) και το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι η τσάντα που θα επιλέξουμε να είναι ανθεκτική στο νερό, στην άμμο και γενικά στην έντονη χρήση.

Σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες είναι το passe-partout ζευγάρι που ειδικά τη καλοκαιρινή περίοδο φοριέται από το πρωί ως το βράδυ. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν σίγουρα σαγιονάρες γυναικείες και σαγιονάρες ανδρικές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές αφού από την πολλή χρήση κυριολεκτικά και μεταφορικά τις λιώνουμε.

Λινά ρούχα

Τα λινά ρούχα είναι η καλύτερη αγορά ρούχου που μπορεί να κάνει κανείς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι αέρινα, δροσερά και φορώντας τα σίγουρα ο νους μας πηγαίνει στα σοκάκια των ελληνικών νησιών. Άλλωστε για εκεί είναι η πλέον ιδανική επιλογή. Δροσερά για τις ζεστές μέρες και ζεστά για τα κρύα αυγουστιάτικα αεράκια.

Αντηλιακό

Η πιο σημαντική αγορά που πρέπει να κάνουμε είναι το αντηλιακό. Είναι απαραίτητο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι καθημερινή και πολύ έντονη, να έχουμε προμηθευτεί ένα αντηλιακό προσώπου και ένα σώματος με τους αντίστοιχους δείκτες προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί. Extra tip: Αναζητήστε τα παραπάνω πριν ξεκινήσει η εαρινή – καλοκαιρινή σεζόν και επωφεληθείτε από προσφορές και εκπτώσεις.

Related posts

Δωρεάν ψηλάφηση από εξειδικευμένους χειρουργούς μαστού

xristiana

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Λέων, θα έχεις μια πολύ θετική εξέλιξη μέσα στο επόμενο διάστημα»

xristiana