16/1/2024
Υλικά
120 γρ αλεύρι 00
100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
50 γρ φιστίκια
50 ml ελαιόλαδο
50 ml πλήρες γάλα
2 ολόκληρα αυγά
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
½ φακελάκι μαγιά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Τώρα ενσωματώνουμε το αλεύρι και τη μαγιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους (αφού την αλευρώσετε ελαφρά για να μην πέσει στον πάτο κατά το ψήσιμο), τα καλά πλυμένα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα με τα χέρια μας και τα φιστίκια.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μηχανική συσκευή, όπως ηλεκτρικό σύρμα ή πλανητικό μίξερ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για μίνι κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. . Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: https://jenny.gr