ΚεντρικήΜαγειρική

Τα πιο νόστιμα ατομικά κεκάκια με φέτα, φιστίκια και βασιλικό

16/1/2024

Υλικά

120 γρ αλεύρι 00

100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε κύβους

50 γρ φιστίκια

50 ml ελαιόλαδο

50 ml πλήρες γάλα

2 ολόκληρα αυγά

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

½ φακελάκι μαγιά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Τώρα ενσωματώνουμε το αλεύρι και τη μαγιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους (αφού την αλευρώσετε ελαφρά για να μην πέσει στον πάτο κατά το ψήσιμο), τα καλά πλυμένα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα με τα χέρια μας και τα φιστίκια.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε μηχανική συσκευή, όπως ηλεκτρικό σύρμα ή πλανητικό μίξερ).

Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για μίνι κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. . Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες: Τι δείχνει νέα μελέτη

xristiana

Ψητός σολομός με σκορδάτη σάλτσα λεμονιού

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 9/9

xristiana