ΚεντρικήΜαγειρική

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με πέστο από ρικότα και λιαστές ντομάτες

9/1/2024

Υλικά360 γρ. ζυμαρικά170 γραμμάρια ρικότα αγελαδινού γάλακτος

100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες40 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα¼ σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
50 γρ φρέσκο ​​βασιλικόΦρέσκο ​​θυμάρι για γεύση1 πρέζα σαφράνΕλαιόλαδοΑλάτι, πιπέρ

Εκτέλεση Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε τνα κρυώσουν.
Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τη ρικότα, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το θυμάρι.
Χτυπάμε τα πάντα, προσθέτοντας λίγο-λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να πάρουμε μια κρέμα.Βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το σαφράν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά να είναι al dente, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το πέστο, προσαρμόζοντας τη συνοχή αν χρειαστεί με περισσότερο νερό μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιάτα ς και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με φρέσκο ​​θυμάρι κατά βούληση.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

“Ένα Βασίλειο από Σιλικόνη”: Εικαστική έκθεση στο Γυαλί Τζαμί

xristiana

Αζελαϊκό οξύ: Ο σύμμαχός σας για να αντιμετωπίσετε την ακμή

xristiana

Πόσο ασφαλή είναι τα καθαριστικά του σπιτιού, τόσο τα συμβατικά όσο και «πράσινα»

xristiana