ΚεντρικήΠεριβάλλον

Βενετία: 28 συλλήψεις για το «βάψιμο» του μεγάλου καναλιού

10/12/2023

28 ακτιβιστές συνέλαβαν οι ιταλικές αρχές, καθώς κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων, αφότου «έβαψαν πράσινο» το μεγάλο κανάλι της Βενετίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».

Related posts

Η κακή στοματική υγιεινή συνδέεται με άλλες σοβαρές ασθένειες – Καρδιαγγειακή νόσος, άνοια και διαβήτης

xristiana

Δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος

xristiana

Καιρός: Κορύφωση του τρίτου κύματος ζέστης – Έως τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana