20/8/2022
Οι μολύνσεις στην παραλία αλλά και οι ιώσεις, μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα παιδιά ανατρέποντας συχνά το πλάνο των διακοπών. Χρειάζεται ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπίσετε τις ξαφνικές αρρώστιες εν μέσω θέρους, οι οποίες τις περισσότερες φορές υποχωρούν μετά από μερικές μέρες.
Ποιες είναι οι πιο συχνές παιδικές αρρώστιες το καλοκαίρι:
Ο σταφυλόκοκκος ξεκινάει συνήθως από ένα μικρό σημείο στο δέρμα που είναι πολύ ερεθισμένο. Πολλές φορές ξεκινάει και με ανοιχτή πληγή. Άλλες φορές μοιάζει με μια κοινή λοίμωξη και παρουσιάζει συμπτώματα όπως, ο πυρετός, η ερυθρότητα, το οίδημα και ο πόνος.
Ο νοροϊός αποτελεί την πιο συχνή αιτία επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και όχι μόνο. Ο νοροϊός εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολυσύχναστα μέρη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους.
Η φαρυγγίτιδα είναι μια σύνηθες λοίμωξη που προσβάλλει μικρούς και μεγάλους. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της, είναι το κλείσιμο της φωνής, η αίσθηση ότι κάτι γαργαλάει τον λαιμό του ασθενή και φυσικά ο πόνος. Ειδικότερα, όταν ο πόνος εντοπίζεται στο πίσω μέρος του λαιμού και το παιδί έχει βραχνάδα και πυρετό τότε μιλάμε για ιογενή φαρυγγίτιδα.
Η επιπεφυκίτιδα είναι η εξαιρετικά μεταδοτική φλεγμονή της μεμβράνης που καλύπτει το λευκό του ματιού και το εσωτερικό βλέφαρο. Η έκκριση που μπορεί να προέλθει από το μολυσμένο μάτι ή τα μάτια μπορεί να σχηματίσει κρούστα όταν το παιδί σας κοιμάται. Οι οφθαλμικές σταγόνες με αντιβιοτικά και οι ζεστές κομπρέσες θα βοηθήσουν.
Συμβαίνει όταν το παιδί έχει εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλίαση, προσπαθήστε και κρατήστε τα παιδιά στη σκιά ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρας και βεβαιωθείτε ότι διατηρούνται ενυδατωμένα παρέχοντάς τους πολλά υγρά.
Πρόκειται για λοίμωξη του εξωτερικού αυτιού που συμβαίνει όταν το νερό παραμένει παγιδευμένο στο αυτί, βοηθώντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα στο αυτί και πόνο. Η θεραπεία είναι απλή, με αντιβιοτικά, τα οποία χορηγούνται εύκολα με τη μορφή σταγόνων.
Πηγή: https://www.onmed.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com