News ΑΜΕΑΚεντρική

Επεισόδια στην Ισπανία με την έξωση 87χρονης ΑμεΑ: Ο νέος ιδιοκτήτης ανέβασε το νοίκι από τα 500 στα 1.650 ευρώ

24/9/2026

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Μαδρίτη όταν εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξωση μιας 87χρονης γυναίκας με αναπηρία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το διαμέρισμα της Μαρικάρμεν στη συνοικία Ρετίρο από την προηγούμενη νύχτα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την τέταρτη απόπειρα εκτέλεσης της έξωσης, αναφέρει ο Guardian.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν ακτιβιστές από τις ενώσεις ενοικιαστών της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, καθώς και διασημότητες, όπως ο ηθοποιός Κάρλος Μπαρδέμ και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Άνα Μπελέν.

Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές φώναζαν «η σοφίτα της Αγιούσο για τη Μαρικάρμεν», αναφερόμενοι στο σκάνδαλο που αφορά τη φερόμενη αγορά, με δημόσια χρήματα, ενός διαμερίσματος αξίας 6,3 εκατ. ευρώ από την περιφερειάρχη της Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως προσωρινό γραφείο.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι Ψυχολόγοι Στο Πλευρό Γονέων Και Παιδιών – Ομάδα Διαχείρισης Άγχους

xristiana

ΠΙΣ: Χίλια ευρώ επίδομα σε κάθε γιατρό που θα καλύψει άγονη θέση

xristiana

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στα παιδιά σας μέσα στις γιορτές, σύμφωνα με ειδικό

xristiana