ΚεντρικήΜαγειρική

Γαρίδες με κρούστα πάνκο και πικάντικη σως

31/7/2026

Υλικά Για τις γαρίδες

  • 800 γρ. γαρίδες jumbo
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. πάνκο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σως

  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ντομάτα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ γλυκόξινη σως
  • 2 κ.σ. ούζο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • 1 κ.γ. κοφτή πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)

Διαδικασία

Πανάρουμε και τηγανίζουμε τις γαρίδες

  1. Για τις γαρίδες με κρούστα πάνκο και πικάντικη σως πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και πετάμε τα κεφάλια.
  2. Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα.
  3. Βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  4. Περνάμε κάθε γαρίδα από το αλεύρι, τινάζουμε καλά να φύγει η περίσσεια και μετά την περνάμε από το πάνκο και τινάζουμε να φύγουν τα περιττά.
  5. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά και μετά, με δύο πιρούνια τις γυρίζουμε να τηγανιστούν και να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  6. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.

Φτιάχνουμε τη σος

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και ομοιόμορφη πάστα.
  2. Μεταφέρουμε την πάστα σε μπολάκι και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται, προσαρμόζουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο ακόμη αλάτι ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε.
  3. Αν προτιμάμε πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε την καυτερή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Για το σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, συνοδεύοντας με την πικάντικη σως.

Πηγή: https://cookout.skai.gr

Related posts

Πώς να «κρύψεις» τους μαύρους κύκλους – Οι σωστές κινήσεις

xristiana

«Εγώ & Εσύ, Μαζί!…Για Καλό Σκοπό!»: Εκδήλωση Στη Λάρισα

xristiana

Το Μαρόκο συναντά την Κηφισιά

xristiana