ΚεντρικήΚοινωνικά

Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

14/6/2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού Δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνη Αηδονίδη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βριλησσίων και η Περιφέρεια Αττικής στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια).

Τη Δευτέρα 15/06/2026 στις 21:00 η πόλη μας τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη που διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε την πλούσια μουσική μας παράδοση.

Ο Χρόνης Αηδονίδης έζησε στα Βριλήσσια και με τη σεμνή του παρουσία κόσμησε την πόλη μας, ενώ για αρκετά χρόνια διετέλεσε ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων.

Η πόλη μας τίμησε τον κορυφαίο μας ερμηνευτή και μουσικό εν ζωή. Τα «Αηδονίδεια» διοργανώνονται στην πόλη μας κάθε χρόνο από το 2017.

Ο Χρόνης Αηδονίδης  με τις ερμηνείες του ένωσε την Θράκη με την Πόλη και τη Μικρά Ασία, το παραδοσιακό μας τραγούδι με τη βυζαντινή μουσική.

Το έργο του είναι μια γέφυρα με τις αλησμόνητες πατρίδες. Αγκάλιασε τους πρόσφυγες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Τραγουδούν:
Παναγιώτης Λάλεζας, Δώρα Πετρίδη, Μουσικό σύνολο «Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου», το οποίο επιμελείται ο Μαέστρος
Σάκης Παπαδημητρίου, στενός συνεργάτης του Χρόνη Αηδονίδη.

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Σάκης Παπαδημητρίου – λαούτο,
Θεόδωρος Τασούλας – κλαρίνο,
Μανώλης Κότορος – βιολί,
Μανούσος Καλπάκης – κρουστά,
Ηλίας Μαντικός – κανονάκι

Συμμετέχει το Εργαστήριο παραδοσιακών χορών του Δήμου Βριλησσίων

Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο βιογράφος και προσωπικός φίλος του Χρόνη Αηδονίδη, συγγραφέας, Κώστας Παπασπήλιος.

Related posts

Δύο φιλικά ζευγάρια στο ξενοδοχείο

xristiana

Συμμετοχή της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου στη διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για τις Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες και τη διασφάλιση της ενεργειακής μετάβασης

xristiana

Ο Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης ενημερώνει για το SEATRAC Κισσάμου

xristiana