ΚεντρικήΚοινωνικά

Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Εικαστικών και Αγιογραφίας της ART WAY με θέμα: «ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΙΚΗ»

2/4/2026

Ο Δήμος Γαλατσίου, το Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» και η ART WAY παρουσιάζουν την ομαδική Έκθεση Εικαστικών και Αγιογραφίας με θέμα: «ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΙΚΗ» από τις 2 έως τις 5 Απριλίου 2026, στο ΚΑΜΙΝΙ.

Η νέα εικαστική έκθεση της ART WAY με τίτλο «Με λένε Αλίκη» παρουσιάζει μια διεισδυτική ματιά στον αόρατο κόσμο της έμφυλης βίας, εμπνευσμένη από το ομώνυμο κείμενο της Άννας Στέρη.

Η Αλίκη είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η φίλη, η αδερφή, ο ίδιος μας ο εαυτός.
Η τέχνη οφείλει να γίνει ο καθρέφτης όπου οι μελανιές δεν θα κρύβονται πια κάτω από το μακιγιάζ, αλλά θα γίνονται κραυγή για δικαιοσύνη.

Η ιστορία της Αλίκης δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά μια οδυνηρή υπενθύμιση της κλιμάκωσης της βίας που συχνά κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Η έκθεση επιδιώκει να εκφράσει τη γυναικεία φωνή. Οι καλλιτέχνες καλούνται να φωτίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ο καθένας την ψυχολογία των θυμάτων και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία πάνω σ’αυτά τα εγκλήματα της σιωπής.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΙΚΗ» την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 και ώρα 18:00, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου Καμίνι (Ρεθύμνης 36 και Χρήστου Καψάλη 14-16, Γαλάτσι Τ.Κ. 111 46)

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Μάνος Ελευθερίου, π. Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Υπουργείου Παιδείας με σπουδές Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ελσίνκι.

Προλογίζει η κ. Εύα Καπελλάκη – Κοντού, Εκπαιδευτικός, αρθογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά : Ο σαξοφωνίστας Άγγελος Καλαβρυτινός και ο τραγουδοποιός Φώτης Ανδρικόπουλος

Related posts

Επτά σημαντικοί λόγοι για να καθιερώσεις το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου

xristiana

Πώς θα φτιάξεις εύκολα και οικονομικά μια μάσκα για κατεστραμμένα μαλλιά

xristiana

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης μας ξεκινούν!

xristiana