ΚεντρικήΥγεία

Γρίπη: «Μικρή κάμψη στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα»

28/1/2026

Μικρή υποχώρηση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες, δίχως ωστόσο να υπάρχει βεβαιότητα ότι φτάνει στην κορύφωσή της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει αυξημένη αλλά ελεγχόμενη, ενώ ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά, με τα ποσοστά να κινούνται ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«Έχουμε μια μικρή κάμψη της γρίπης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», όμως «δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η κορύφωση και από δω και πέρα θα έχουμε συνεχή μείωση», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε, «ειδικά αν έχουμε πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να έχουμε ξανά αύξηση των κρουσμάτων». Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «παρά την αυξανόμενη προσέλευση στα νοσοκομεία και την πίεση που καταγράφεται, η κατάσταση στο Σύστημα Υγείας παραμένει ελεγχόμενη».

Related posts

Γιε μου που πας;

xristiana

Το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη έρχεται στον Δήμο Περιστερίου

xristiana

Καιρός: Βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

xristiana