8/10/2025
Η πάπρικα δεν είναι απλώς ένα μπαχαρικό που δίνει χρώμα και γεύση στα φαγητά μας. Είναι ένα φυσικό συστατικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Παράγεται από αποξηραμένες πιπεριές του φυτού Capsicum annuum και χρησιμοποιείται ευρέως σε κουζίνες όλου του κόσμου, από παραδοσιακά πιάτα μέχρι σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες.
Είτε είναι γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή, η πάπρικα ως μπαχαρικό δεν προσφέρει μόνο γευστική απόλαυση αλλά και πλήθος θρεπτικών συστατικών. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη της πάπρικας για την υγεία.
1. Μπορεί να προάγει την υγεία των ματιών