ΚεντρικήΜαγειρική

Ντοματένιες τυρομπουκιές (οι υγιεινές)

9/10/2025

Υλικά (10 τεμάχια)

  • 150 γρ. ντοματίνια (ή ντομάτες), ψιλοκομμένα και έχοντας αφαιρέσει τους περισσότερους σπόρους
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 45 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι, ηλιόσποροι για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το αβγό, τα ντοματίνια, το γιαούρτι και τη φέτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Βήμα 4: Πλάθουμε με τα χέρια μας 10 ισομεγέθη μπαλάκια και αφού τα τοποθετήσουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ηλιόσπορους.
  • Βήμα 5: Ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C.

Διατροφική αξία (ανά τεμάχιο)

  • Ενέργεια: 83 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12,2 γρ.
  • Λιπαρά: 7,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Related posts

Η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα

xristiana

Καρκίνος: Πάνω από 2.000 νέες στοχευμένες θεραπείες υπό μελέτη

xristiana

Πως Επηρέασε Η Πανδημία Τους Νέους – Συνέδριο Για Την Υγεία Των Εφήβων

xristiana