9/10/2025
Υλικά (10 τεμάχια)
- 150 γρ. ντοματίνια (ή ντομάτες), ψιλοκομμένα και έχοντας αφαιρέσει τους περισσότερους σπόρους
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- 45 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 100 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- σουσάμι, ηλιόσποροι για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το αβγό, τα ντοματίνια, το γιαούρτι και τη φέτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βήμα 4: Πλάθουμε με τα χέρια μας 10 ισομεγέθη μπαλάκια και αφού τα τοποθετήσουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ηλιόσπορους.
- Βήμα 5: Ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C.
Διατροφική αξία (ανά τεμάχιο)
- Ενέργεια: 83 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12,2 γρ.
- Λιπαρά: 7,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Πηγή: https://www.newsbeast.gr