ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολη παέγια θαλασσινών

14/5/2025

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. καυτερή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 3 κ. σ. ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα με σκόρδο
  • 900 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Φέτες από μισό λεμόνι
  • Μια χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό και, στη συνέχεια, σβήστε με το σέρι, αν το χρησιμοποιήσετε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου.
  4. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν μαλακό και να περιβάλλεται ακόμα από λίγο υγρό.
  5. Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και σκεπάστε με ένα καπάκι.
  6. Σιγοβράδτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι.
  7. Στύψτε το χυμό λεμονιού, σκορπίστε το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Απώλεια γεύσης και όσφρησης μετά από Covid-19: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αλίμου

xristiana

Νηστεία: 4 οφέλη για την υγεία

xristiana