ΚεντρικήΥγεία

Τσάι μέντας στην εγκυμοσύνη: Τα άγνωστα οφέλη

29/9/2023

Το τσάι μέντας έχει ιδιαίτερη γεύση, άρωμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την ιδιότητά του να ανακουφίζει από συμπτώματα δυσκοιλιότητας, φουσκώματος, καούρας και ναυτίας. Στην εγκυμοσύνη, το τσάι μέντας όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά θεωρείται και μία από τις ασφαλέστερες επιλογές εάν θέλετε να πιείτε ένα αφέψημα ή τσάι.

Τσάι μέντας στην εγκυμοσύνη

Το τσάι μέντας δεν περιέχει καφεΐνη και λαμβάνοντας υπόψη τα συστατικά του θεωρείται ασφαλές την περίοδο της εγκυμοσύνης. Δεν ισχύει το ίδιο για όλα τα αφεψήματα. Για παράδειγμα το χαμομήλι διευκολύνει τις συσπάσεις στη μήτρα και πολλοί γιατροί προτείνουν να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Το μαύρο και το πράσινο τσάι από την άλλη, παρά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, περιέχουν επίσης καφεΐνη η κατανάλωση της οποίας στην εγκυμοσύνη πρέπει να είναι περιορισμένη.

Παλιότερα οι ειδικοί ήταν επιφυλακτικοί και με το τσάι μέντας καθώς θεωρούσαν ότι μπορούσε να προκαλέσει ανωμαλίες στον έμμηνο κύκλο. Οι πιο πρόσφατες έρευνες, ωστόσο, δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Επιπλέον, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το τσάι μέντας πρέπει να αποφεύγεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, κάτι που επίσης δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο. Ιδανικά, οι ειδικοί αναφέρουν να μην πίνετε πάνω από 2 φλιτζάνια τσάι μέντας την ημέρα.

Τα οφέλη από το τσάι μέντας στην εγκυμοσύνη

Στην εγκυμοσύνη τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι πρωινές ναυτίες, οι καούρες, η δυσπεψία είναι μόνο μερικά από αυτά. Το τσάι μέντας θεωρείται ότι προσφέρει ανακούφιση από τέτοια συμπτώματα.

«Υπάρχει πληθώρα από οφέλη στην κατανάλωση ροφήματος μέντας στην εγκυμοσύνης» αναφέρει η γυναικολόγος dr Cynthia Duke. Πρώτα από όλα το τσάι μέντας ηρεμεί τους μύες τους στομάχους και μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα καούρας και δυσπεψίας. «Το ρόφημα μέντας δρα ως ένα αντισπασμωδικό, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τις πρωινές ναυτίες» συμπληρώνει η ειδικός.

Το τσάι μέντας μπορεί επίσης να σας ηρεμήσει και να μειώσει τα επίπεδα του στρες σας λόγω του αρώματός της.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Baby Powder: Δείτε 5 beauty τρόπους που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε

xristiana

Υγιεινό ζεστό κακάο με κουρκουμά

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Ωραιοκάστρου Την Κυριακή

xristiana