ΚεντρικήΜαγειρική

Τραγανοί μελιτζανοκεφτέδες

27/5/2025

Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά (μοιρασμένη)
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Νιφάδες πιπεριού τσίλι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κασέρι, σε κύβους (ή μοτσαρέλα ή γκούντα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  3. Μαγειρέψτε για να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να κρυώσει ελαφρώς και να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μείγμα μελιτζάνας με τη φρυγανιά, τα αυγά, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  5. Σχηματίστε τα μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και στη συνέχεια μια εσοχή στο κέντρο για να εισάγετε δύο μικρούς κύβους από το κασέρι. Φέρτε το μείγμα γύρω από το τυρί για να καλύψει και να κλείσει το τυρί.
  6. Κυλήστε τις μπάλες σε 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά για να τους δώσετε αυτό το τραγανό εξωτερικό.
  7. Σκουπίστε το τηγάνι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως και ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  8. Δουλεύοντας σε δύο δόσεις, προσθέστε τις μισές μπάλες και ψήστε για 4 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τα αυγά και τα… απωθημένα

xristiana

Πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

xristiana

Μπορεί ένα άτομο με φυσιολογική ακοή να έχει εμβοές;

xristiana