ΚεντρικήΟμορφιά

Είναι η «ήσυχη πολυτέλεια» το νέο beauty trend; Πώς να πετύχετε την αισθητική

4/10/2023

Η «ήσυχη πολυτέλεια» είναι μια τάση μόδας και ομορφιάς που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Οι λάτρεις αυτής της τάσης επικεντρώνονται στην επένδυση σε μινιμαλιστικά κομμάτια προϊόντων υψηλότερης ποιότητας με τη διαχρονική τους γοητεία. Αυτή η τάση ομορφιάς περιλαμβάνει τα χτενίσματα, το μακιγιάζ και την περιποίηση, δηλαδή τα πάντα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το Quiet Luxury, όπως είναι ο αγγλικός όρος, κέρδισε τη φήμη του στο TikTok όταν πολλά βίντεο έγιναν viral. Πολλές διασημότητες ακολουθούν αυτή την τάση ομορφιάς και γι’ αυτές δεν είναι τάση, είναι τρόπος ζωής.

Πολλές μάρκες μόδας και ομορφιάς προσπάθησαν να ενσωματώσουν τεχνικές ήσυχης πολυτέλειας στη δουλειά τους, οι οποίες αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Για να επιτευχθεί αυτή η αισθητική τάση, πρέπει να θυμάστε ότι το less is more, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο απλό θα είναι το ντύσιμο ή το μακιγιάζ ενός ατόμου, τόσο πιο εύκολα θα μπορούσε να πετύχει την αισθητική αυτής της τάσης.

Το quiet luxury trend ακολουθεί μια πολύ διακριτική εμφάνιση και είναι εξαιρετικά απλό και καθόλου άχρηστο show off.

Ο όρος ήσυχη πολυτέλεια επινοήθηκε για πρώτη φορά το 2010 από συντάκτες μόδας και bloggers ως τρόπος να περιγράψει αυτή τη νέα αναδυόμενη τάση.

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι είδαν επίσης τη Sarah Snook στην 4η σεζόν του Succession τον Μάιο του 2023 και την υπόθεση του αστικού δικαστηρίου της Gwyneth Paltrow τον Μάρτιο του 2023, η οποία έκανε πρεμιέρα στο HBO Max.

Και οι δύο έγιναν viral για το απίστευτο μακιγιάζ και το ντύσιμό τους με μία νοσταλγική αισθητική. Μπορεί να υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορεί να αναδείξει ένα άτομο με βάση τον προϋπολογισμό του, αλλά δεν είναι πυρηνική φυσική… να αποκτήσει αυτή την αισθητική ομορφιάς.

Η ήσυχη πολυτέλεια περιλαμβάνει λεία μαλλιά και περιποιημένα φρύδια

Το πιο σημαντικό κομμάτι που αντιπροσωπεύει την ήσυχη πολυτέλεια είναι να έχεις έναν καθαρό, λείο κότσο και περιποιημένα φρύδια.

Υπάρχουν πολλές άλλες διασημότητες, όπως η Hailey Bieber, η Victoria Beckham, η Jennifer Lawrence, η Kendall Jenner, που είναι γνωστές για την υιοθέτηση αυτής της αισθητικής τάσης.

Το καλύτερο μέρος αυτής της τάσης ομορφιάς είναι ότι ζητά από τους ιεροκήρυκες της να δείχνουν τα καλύτερα εστιάζοντας στην ομορφιά της περιποίησης της επιδερμίδας τους και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μια καθαρή διατροφή με πολύ νερό και φυτικές ίνες θα κάνει κάθε μακιγιάζ να φαίνεται λαμπερό.

Για αυτήν την τάση ομορφιάς, η εξισορρόπηση της απλότητας με την ακρίβεια είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας αισθητικά ευχάριστης εμφάνισης.

  • Η σωστή βάση που χρησιμοποιείται σε κάθε εμφάνιση μακιγιάζ πρέπει επίσης να είναι σε πολύ διακριτική απόχρωση, ώστε να είναι άψογη και το μακιγιάζ να είναι μην είναι ορατό και να αναπνέει.
  • Το μακιγιάζ των ματιών δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά δυνατό, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ακολουθεί την τάση.
  • Τα καθαρά φρύδια και οι βλεφαρίδες με μάσκαρα χωρίς σβώλους είναι ο σωστός τρόπος για να δημιουργήσετε αυτήν την τάση εμφάνισης.
  • Για να επιτύχει κανείς την κομψότητα και τη λάμψη αυτής της τάσης ομορφιάς πρέπει να χρησιμοποιήσει διακριτικούς τόνους μακιγιάζ και ουδέτερους τόνους ρούχων.

Η τάση ομορφιάς «ήσυχη πολυτέλεια» δεν είναι απλώς μια φευγαλέα τάση!

Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που έχει γοητεύσει τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Με έμφαση σε μινιμαλιστικά, υψηλής ποιότητας και διαχρονικά κομμάτια, τονίζει ότι «less is more».

Από τις επιλογές της ντουλάπας μέχρι το μακιγιάζ και τη διακόσμηση του σπιτιού, είναι μια τάση που έχει βρει απήχηση σε διάφορες πτυχές της ζωής. Διασημότητες και επωνυμίες μόδας την έχουν αγκαλιάσει και τονίζει τη σημασία της καθαρής, βιολογικής ομορφιάς και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών:https://www.womanidol.com

Related posts

«Ελπίδα Σε Δύσκολους Καιρούς»: Μια Έκθεση Αφιερωμένη Στη Δωρεά Οργάνων Έρχεται Στο Μαρούσι

xristiana

Τριήμερη Ανθοκομική Έκθεση Στο Επαρχείο

xristiana

Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί

xristiana