5/5/2025
Υλικά (4 μερίδες)
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 450 γρ. κολοκύθα ψητή (έτοιμη, σε συσκευασία κλεισμένη αεροστεγώς)
- 2 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 60-70 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη
Για τη σος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κι αλάτι.
- Βήμα 2: Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 15-20’.
- Βήμα 3: Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ρεβίθια και την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Βήμα 4: Χτυπάμε τα υλικά για τη σος μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Βήμα 5: Περιχύνουμε τη σος πάνω στα λαχανικά με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Πηγή: https://www.newsbeast.gr