ΚεντρικήΜαγειρική

Σαλάτα με ρεβίθι, κολοκύθα, τριμμένη φέτα & σος πορτοκαλιού

5/5/2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 450 γρ. κολοκύθα ψητή (έτοιμη, σε συσκευασία κλεισμένη αεροστεγώς)
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 60-70 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη

Για τη σος

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κι αλάτι.
  • Βήμα 2: Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 15-20’.
  • Βήμα 3: Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ρεβίθια και την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 4: Χτυπάμε τα υλικά για τη σος μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Βήμα 5: Περιχύνουμε τη σος πάνω στα λαχανικά με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ο ΣEΧΟΛΟΓOΣ και η ξανθιά….!

xristiana

5ος Αγώνας Δρόμου “Acheloos Run”

xristiana

Λαβυρινθίτιδα: Τι είναι, αίτια, συμπτώματα, εξετάσεις και θεραπεία

xristiana