16/4/2025
Υλικά (2 μερίδες)
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- λίγες φουντίτσες μπρόκολο
- 60-70 γρ. noodles
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ. σόγια σος με λιγότερο αλάτι
- πιπέρι (επειδή η σόγια είναι αλμυρή, ιδανικά δεν βάζουμε αλάτι)
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μαγειρεύουμε τα καρότα και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Βήμα 2: Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τρία ποτήρια νερό, τη σόγια σος, τον κουρκουμά και το τζίντζερ.
- Βήμα 3: Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά την σούπα προσθέτουμε τα noodles.
- Βήμα 4: Στο σερβίρισμα, ρίχνουμε λίγο λεμόνι και λίγες σταγόνες φρέσκο λάδι.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr…