11/4/2025
Υλικά (3 μερίδες)
- 500 γρ. ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
- 400 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- 6-7 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο κουρκουμά
- λίγο δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κυβάκια κολοκύθας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις για 30-45’.
- Βήμα 2: 15’ πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε στο κέντρο τη φέτα και τις λωρίδες λιαστής ντομάτας, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Βήμα 3: Αφού βάλουμε τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες στο φούρνο, ξεκινάμε το βράσιμο των ζυμαρικών σε νερό με αλάτι για 7’.
- Βήμα 4: Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μισή κούπα από το νερό που έβρασαν.
- Βήμα 5: Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε για να λιώσουμε τα υλικά.
- Βήμα 6: Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που είχαμε κρατήσει από το βράσιμο και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 7: Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά με έξτρα πιπέρι!
Πηγή: https://www.newsbeast.gr