ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με σάλτσα ψητής κολοκύθας, λιαστής ντομάτας & φέτας

11/4/2025

Υλικά (3 μερίδες)

  • 500 γρ. ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
  • 400 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
  • 6-7 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο κουρκουμά
  • λίγο δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κυβάκια κολοκύθας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις για 30-45’.
  • Βήμα 2: 15’ πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε στο κέντρο τη φέτα και τις λωρίδες λιαστής ντομάτας, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Βήμα 3: Αφού βάλουμε τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες στο φούρνο, ξεκινάμε το βράσιμο των ζυμαρικών σε νερό με αλάτι για 7’.
  • Βήμα 4: Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μισή κούπα από το νερό που έβρασαν.
  • Βήμα 5: Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε για να λιώσουμε τα υλικά.
  • Βήμα 6: Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που είχαμε κρατήσει από το βράσιμο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 7: Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά με έξτρα πιπέρι!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ημερίδα με θέμα: «Αναπηρία και σχέσεις ζευγαριού μετά τη διάγνωση»

xristiana

Πόδια: Ποια λάθη κάνουμε και μας πονάνε;

xristiana

Μια Κυριακή γεμάτη περιβαλλοντικές δράσεις και ένα φεστιβάλ χρωμάτων στη Βάρκιζα

xristiana