17/4/2025
Υλικά (10 κομμάτια)
- 220 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 100 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
- 1 & ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. σπόροι chia, μουλιασμένοι σε νερό
- 3-4 κ.σ. μαύρη σταφίδα, μουλιασμένη σε νερό
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό για 30’. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε καλά και τις ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
- Βήμα 2: Μουλιάζουμε τους σπόρους chia σε 3-4 κ.σ. νερό για 2-3’.
- Βήμα 3: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. (Έχετε υπ’ όψιν ότι αν επιλέξετε το μέλι, το μείγμα θα γίνει σφιχτό – δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.)
- Βήμα 4: Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αφού έχουμε λαδώσει καλά το χέρι μας, απλώνουμε το μείγμα.
- Βήμα 5: Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 10-15’.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr